16
Mayıs
2024
Perşembe
BANDIRMA - BALIKESİR

Haluk Koç Bandırma'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Adayı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP'de yönetim ve liderlik anlayışının değişmesi gerektiğini belirterek, "Halkla, demokratik kitle örgütleriyle içiçe bir yönetim anlayışı olması gerekiyor. Halk artık 'çağı yakalayın, çağın gerçekleriyle politika yapın' diyor. Biz bu reçeteyi gündeme getirmek zorundayız" dedi.


Genel başkan adaylığını açıklamasından sonra partisinin il ve ilçe örgütlerini ziyaret eden Milletvekili Haluk Koç, Balıkesir, Gönen ve Erdek ziyaretlerinin ardından Bandırma Ticaret Odası'nda partililere hitap etti. CHP'nin artık yönetim ve liderlik anlayışını değiştirerek halkla kucaklaşması gerektiğini ifade eden Haluk Koç, bunun bir halk talebi olduğunu söyledi. CHP'de öncelikle parti içi demokrasinin olması gerektiğini belirten Koç, "2004 yerel seçimlerinden sonra parti meclisinde durumun iyi
gitmediği hakkında konuşma yaptım. 'Liderlik anlayışınız halka buluşmuyor, ben merkezli anlayış partide kırgınlıklar oluşturdu' dedim. Sosyal demokrat partiler, kadro partileridir ancak biz lider partisi olarak anılıyoruz. Seçimlere günler kala birilerine sağlık, ekonomi politikaları yazdırılıp örgütlere gönderiliyor. Oysa bu politika oluşturma sürecini sürekli kılmalıyız, halkla içiçe olmalıyız. Demokrasi, laiklik, özgürlük kavramlarına kimse itiraz etmiyor CHP'de. Bunlar en temel kurallardır. Ancak bu ülkede başka sorunlar var; yoksulluk var, işsizlik var, üretmeyen bir Türkiye var. Ben sosyal demokrat parti olarak niye sol demekten korkuyorum, sağdan medet umma yanlışlığına çaresizliğine giriyorum. Sonuçta Türkiye'de 36 ilde CHP milletvekili yok. Bu bir halk talebidir, 'değişin, yenileşin' diyor, 'çağı yakalayın' diyor, 'bizle içiçe olun' diyor, halk diyor bunu. Biz bu reçeteyi gündeme getirmeliyiz. Örgütlenme modelini gözden geçirmeliyiz, kendimizikandırmayalım. Ben herkesin genel başkanı olma sözünü veriyorum. Parti içi demokrasi, ön seçim ve seçimle gelen il, ilçe ve belde örgütlerinin ancak seçimle görevinden alınmasını kabul etmeliyiz. Hiç kendimizi kandırmayalım, önce parti içi demokrasi. Önce kendi evimizin içini düzenleyelim ondan sonra Türkiye'de demokrasi gelir. Halk bize 'değişin, yenileşin' diyor. Kimse kimseye kötü ifadelerle saldırmıyor. Halk 'çağı yakalayın, çağın gerçekleriyle politika yapın ve bizimle içiçe olun' diyor. Yönetim anlayışı, liderlik anlayışı değişikliği şart. Halkla demokratik kitle örgütleriyle içiçe olalım. 18 Ekim tarihinde Ankara'da adaylığımı açıklarken, en çok alkışlanan sözüm şuydu; 'Artık şu genel merkez binalarından dışarı çıkın, halkın arasına gidin, bir bakın insanların yüzüne, bakın, ellerini tutun'. Kısa dönemli çıkar ilişkilerinin çimentolaştırıldığı örgüt yapılarını aşmak zorundayız, ilkeli olmak zorundayız. 'Benim şu arada yerel seçimlerde şansım var, rüzgar da buradan esecek, ben buna göre bir yapılanmanın yanında durursam kısa dönemli siyasi avantaj
sağlarım' deniyor. Hay yere batsın senin siyasi avantajın. Türkiye batıyor, bu dönem geçti artık. Bu halk talebi olarak geliyor" diye konuştu.


Milletvekili Haluk Koç, genel başkan olması halinde partide küskünleri ve ihraç edilmişleri de kucaklayacağını belirterek, herkesin genel başkanı olacağını söyledi.
Milletvekili Haluk Koç'un Bandırma'daki toplantısına CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu'nun yanısıra CHP Bandırma İlçe Başkanı Ömer Lüfti Kayalar, görevden alınan Balıkesir İl Başkanı Münir Balkanlı, belediye meclis üyeleri, bazı eski CHP milletvekilleriyle, parti meclis üyeleri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 03:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?