22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

İki okulun temeli atıldı

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde ve Sahil Yenice Köyü'nde iki ilköğretim okulunun temeli ve Bandırma'da yeni kurulan bir sağlık ocağının açılışı Milletvekilleri Turhan Çömez, İsmail Özgün ile Vali Selahattin Hatipoğlu tarafından yapıldı. 

Bandırma'da 6.Ana Jet Üs Komutanlığı'nın bağışladığı arsa üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Genel Meclisi katkılarıyla yaptırılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulunun temeli atıldı. Törene Balıkesir Milletvekilleri Turhan Çömez, İsmail Özgün, Vali Selahattin Hatipoğlu, Kaymakam Salih Keser, 6.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Attila Gülan, Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Akif Okur, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay'ın yanısıra çok sayıda protokol mensubu katıldı. Törende konuşan Vali Hatipoğlu, yapılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulunun 1 milyon 170 bin YTL'ye mal olacağını ve önümüzdeki ders yılında eğitime açılacağını söyledi. Balıkesir genelinde çok sayıda ilköğretim okuluna ihtiyaç olduğunu hatırlatan Hatipoğlu "İl merkezinde 22, Bandırma'da 12, Edremit'te ise 9 ilköğretim okuluna ihtiyaç vardır. Bu kadar okulda halen ikili öğretim yapılıyor. Elele vererek okul sayımızı biran önce arttırmalıyız. Bu okulun temelinin atılmasında eski Hava Üs Komutanımız Nejat Bilgin'i ve bugünkü komutanımız Atilla Gülan'ın da büyük katkıları vardır. Okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan'da, ilçede üniversite kampüsünün önünde 270 dönümlük eğitim vadisi için yer ayırdıklarını vurgulayarak "Yeni imar planında kampüs alanının önündeki eğitim vadisi olarak adlandırdığımız alana Bandırma'nın içindeki tüm liselerin temeli atılarak, bütün liseler oraya taşınacak.
Bunların finansmanı da hazır. İki adeti devlet tarafından, iki adeti bankalar tarafından, bir adeti de belediye tarafından yapılarak, Bandırma'ya beş lise kazandıracağız. Eğitimin en üst seviyeye çıkması için devlet ve millet olarak eğitime katkıda bulunacak kişilerin desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu. Törende konuşmaların ardından okulun ilk temeli Milletvekilleri Çömez ve Özgün, Vali Hatipoğlu ve protokol mensupları tarafından atıldı. Milletvekilleri ve Vali Hatipoğlu daha sonra Levent Mahallesi'nde hayırsever vatandaş Turgut Erkurt tarafından yaptırılan sağlık ocağının da açılışını yaptılar. 

Vali Hatipoğlu Bandırma'daki törenlerin ardından Sahil Yenice Köyü'ne geçerek köyde yeni yaptırılacak olan ilköğretim okulunun temelini attı. Vali Hatipoğlu, Erikli Köyü'nde su, kanalizasyon ve yol açılışına katıldıktan sonra Akçapınar Köyü ve Aksakal Beldeleri'nde de çeşitli incelemelerde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 17:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?