22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

İpek'den TOKİ evleri açıklaması

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne bağlı Edincik Belediye Başkanı Fevzi İpek, belediye olarak TOKİ konutlarının yapılacağı bölgede her türlü altyapı çalışmalarını yaptıklarını söyledi.


Başkan Fevzi İpek, yaptığı açıklamada Beldes projesi kapsamında 140 bin YTL ödenek geldiğini belirterek, bu paranın Çamlık Kooperatifi yolu ve TOKİ evlerinin bağlantı yolu için kullanılacak şekilde projelendirildiğini kaydetti. Başkan İpek, "TOKİ evlerinin planlama aşamasında, Halihazır Haritaları ve İmar Planı belediyemizce yaptırılarak 2 bin 500 YTLbBelediyemiz kasasından ödenmiştir.

Edincik Beldesi Soğukluk Mevkii'nde bulunan 68 bin 500 metrekare alanda TOKİ evlerinin yapımı devam etmektedir. Beldes projesi kapsamında 140 bin YTL para gelmiş olup, belediyemiz bu parayı Çamlık Kooperatifi yoluna ve Toki evlerinin bağlantı yoluna kullanılacak şekilde projelendirmiştir. TOKİ evlerinin bulunduğu alanda vatandaşlarımızın yoğun isteği ve talepleri dilekçeler ile belediyemize ulaştığı için Çamlık Evleri, TOKİ evleri ve Çamlık evlerinin alt kısmı imar açılması için proje ve izin çalışmaları başlatılmıştır. Belediye 18 uygulaması yaparak buradaki bütün yolları yeşil alanları açarak vatandaşa imarlı yeni tapularını en kısa sürede verecektir. Belediyemiz her şeyin en iyisini yapmak için uğraş vermektedir. Ayrıca TOKİ evlerinin su ihtiyacı olacağından artezyen çalışmaları yapılmakta olup 20 bin YTL bedelle ihalesi yapılmıştır. Edincik'te 56 adet tatlısu çeşmesi yapıldıysa oraya da vatandaşlarımızın faydalanması için tatlısu hattı çekilmiştir. Bütün bu çalışmalar hiçbir parti ve kişi ayrımı gözetmeden hiçbir partiye teşkilata mal edilmeden halkımızın tamamı düşünülerek karşılık beklemeden yapılmıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 02:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gülcelal YILMAZ IP: 85.100.109.xxx Tarih : 30.11.2008 13:32:56

Sayın başkanım. Her ne kadar ilçenizde ikamet etmiyor olsamda, ilçenizin kurudere mevkiinde 448 metre kare arsam bulunmakta. Buraların imara açık olup olmadığını bilmiyorum, ancak açık değilsede arsam karşılığında toki'nin yaptığı evlerle takas yapılabilirmi Bu konuda tarafıma bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Güzel çalışmalarınızdan dolayı sizi kutluyorum. saygılarımla.