24
Mayıs
2024
Cuma
BANDIRMA - BALIKESİR

Kızılay modern tıp merkezi kuruyor

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’ne Kızılay tarafından modern bir tıp merkezi kuruluyor.

Kızılay Şube Başkanı Mehmet Özümüt, yapımı devam eden Kızılay Tıp Merkezi’nin tamamlanmasıyla Bandırma’nın sağlık meselesinin azalacağını söyledi.

Merkezde 10 branşta uzman doktorların görev yapacağını ifade eden Özümüt, merkezden SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve yeşil kartlı herkesin faydalanacağını belirtti.

Sosyal güvencesi olmayan fakir vatandaşların da tıp merkezinde ücretsiz muayene edileceğinin altını çizen Özümüt, "Tıp merkezimizin bir odasını da eczaneye çevireceğiz. Evlerde ihtiyaç fazlası ilaçları toplama kampanyası yaparak, bunları fakir hastalara ücretsiz dağıtacağız" dedi.

Kızılay’a Firdevs Şeker tarafından bağışlanan ve 5 yıldır boş duran İhsaniye Mahallesi 41 Sokak’taki eski huzur evi binasının değerlendirilmesi için çalıştıklarını, tıp merkezi projesini Bandırma’ya gelen Kızılay Genel Başkanı Talat Yılmaz’a da açtıklarını anlatan Özümüt, "Genel başkanımızın bu fikre destek vermesiyle Kurban Bayramı’ndan sonra çalışmalara hız verdik. İnşallah bu merkez hizmete girince Bandırma'nın sağlık meselesine bir nebze olsun katkıda bulunmuş olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 14:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?