25
Mayıs
2024
Cumartesi
BANDIRMA - BALIKESİR

Köylere su tankeri dağıtıldı

15 ADET SU TANKERİ TÖRENLE DAĞITILDI

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü ile köy tüzel kişiliklerinin projesi kapsamında alınan 15 adet traktöre monteli su tankeri, İşletme Müdürlüğünde yapılan törenle dağıtıldı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Bandırma İlçe Kaymakamı Ali Mantı, Koruma Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, Bandırma Orman işletme Müdürü Tuncay Akgün ve ilgili köy muhtarı ile azaların katıldığı teslim töreninde 15 adet su tankeri dağıtıldı. Tanker bedellerinin köy tüzel kişilikleri tarafından karşılandığını dile getiren Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Yukarıyapıcı, Hamamlı, Narlı, Çeltikçi, Aşağıyapıcı, Tatlısu, Tütüncü, Köteyli, Armutlu, Hasanbey, Gebeçınar, Demirkapı, Yıldız, Karaköy ve Belkıs köylerinden oluşan bu 15 orman köyünün fıstıkçamından elde ettikleri gelirlerinin bir kısmını ormanların ve köylerin korunmasında kullanacakları su tankerleri için harcadıklarını, tankerlerin her birinin 4 bin 250 TL mal olduğunu belirtti. Susurluk, Gönen, Bandırma ve Erdek'te bulunan orman köylerinin en önemli gelir kaynağının fıstık çamı olduğunu dile getiren Ateş, bu yıl bahse konu 4 ilçede 50 bin dekar alan üzerinde bulunan fıstık çamı sahalarından bin 250 ton ürün alındığını, bunun bölge ekonomisine katkısının ise 2 milyon TL olduğunu söyledi.

Recep Ateş, Bölge Müdürlüğü bünyesinde 290 bin dekar fıstıkçamı sahası bulunduğunu açıkladı. Orman köylerince gösterilen bu fedakarca ve duyarlı davranış için teşekkür eden Balıkesir Orman Bölge Müdürü Ateş, yangınlara erken müdahalenin çok önem arz ettiğini, müdahale geciktikçe yangın zararı ve gerekli söndürme gücünün arttığını, yangınlara en kısa sürede ve etkili bir şekilde müdahale edilmesi için köy muhtarlıklarına teslim edilen su tankerlerin 2 bin 500 litre su taşıyabildiğini, traktörün kuyruk mili ile çalışan su pompasına sahip olduğunu anlattı.

Köy muhtarları adına konuşma yapan Kapıdağ adasına bağlı Aşağıyapıcı Köy Muhtarı Abdullah Şener ise, "Köyümüz ve civarında 30 bin adet fıstıkçamı ağacı var. Köyümüz bu çamlardan yılda 200 bin TL gelir elde etmekte ve hane başına 4-5 bin TL girmekte. Orman idaresi sağ olsun, bu konuda ön ayak oldu ve bu araçları aldık. Bu ormanlarımızı her türlü tehlikeye karşı korumamız gerektiğinin farkındayız, böyle bir araca kovuştuğumuz için son derece mutluyuz" dedi.

Konuşmaların ardından araçların özellikleri ile ilgili kısa bir tanıtım yapıldı ve sertifikalar eşliğinde araçlar köy muhtarlıklarına dağıtıldı.

15 ADET SU TANKERİ TÖRENLE DAĞITILDI
15 ADET SU TANKERİ TÖRENLE DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 18:49:04
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 00:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?