22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Kutlu Doğum hazırlıkları başladı

Kutlu Doğum Haftası hazırlıklarına başlayan Bandırma Müftülüğü sivil toplum örgütleriyle toplantı yaptı. 

Bandırma Ticaret Odası'nda yapılan toplantıda ilçedeki oda, dernek ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle biraraya gelen Müftü Halil Uzun, 2007 yılı Nisan ayında yapılacak olan Kutlu Doğum Haftası programını görüştü. 

Bandırma'daki kuruluşların geçen yıl olduğu gibi kutlama programına katkılarda bulunacaklarını belirten Uzun, program hakkında bilgi verdi. 

Kur'an Kursu öğrencilerinin 13 Mart'ta program çerçevesinde ilk kermesi açacağını ifade eden Uzun "Hz.Muhammed'in hayatını anlatan ve dini bilgi içeren kitaplar halka ücretsiz olarak dağıtılacak. Bandırma'da belirlenen alanlara 10 adet fidan dikilecek. 

Ayrıca futbol turnuvası ve kutsal emanetleri tanıtan fotoğraf sergisi açılacak. Atatürk'ün Balıkesir hutbesini içeren 10 adet kitap bastırılıp dağıtılacak. Yine çeşitli konferans ve konserler düzenlenecek. 

Müftülüğümüz tarafından üzerinde 'Peygamberimi seviyorum' yazan 3 bin 500 balon çocuklara verilecek ve 10 bin adet lokma pişirilip halk aikram edilecek" dedi. Müftü Uzun, geçen yılki kutlamalara göre bu sene daha geniş kapsamlı bir program düzenlemeyi hedeflediklerini belirterek, programa katkıda bulunacak herkese teşekkür etti. Müftü Uzun ayrıca, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ilk gününde mehter takımının da ilçede konser vereceğini söyledi.
İha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 15:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?