18
Mayıs
2024
Cumartesi
BANDIRMA - BALIKESİR

Liman işçileri iş bıraktı

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde liman işçileri, hükümetin limanları özelleştirmek istemesini protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptı.

Liman-İş Bandırma Şubesi Başkanı Besim Dönmez, özelleştirilmek istenen Bandırma Limanı’na Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği’nin talip olacağı yönündeki iddialara tepki göstererek, "BANSİAD üyelerinin parası varsa, gitsinler yeni yatırımlar yapıp, halka istihdam sahası açsınlar.

Yıllık 10 milyon dolar işlem hacmi olan Bandırma Limanı’nı BANSİAD’ın nasıl alacağını merak ediyoruz. Birileri bize limanı peşkeş çeksin mantığıyla hareket ediyorlarsa, bu çok yanlış ve ayıptır.

Biz ekmeğimizin derdine düşmüşüz, onlar limandan nasıl pay kaparımın derdindeler" dedi.

Geçen ay da özelleştirmeyi protesto etmek için iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Dönmez, limanların kar eden kuruluşlar olduğunu, özelleştirmenin hiçbir haklı tarafı olmadığını ileri sürdü.

Devletin, kendisine ait 7 limandan yılda 100 milyon dolar kar ettiğini vurgulayan Başkan Dönmez, "Hükümetin göstermeye çalıştığı gibi biz devletin sırtında kambur değiliz, aksine siyasiler bizimiz sırtımızda kambur.

Hükümet yatırım yapmayarak, kamuoyunu özelleştirmeye ikna etmeye çalışıyor. Gereken yatırımlar yapılsa, limanların karı iki katına çıkar" diye konuştu.


Türkiye’deki 7 limanın özelleştirmesinin durdurulması için Liman-İş Sendikası Genel Merkezi’nin mahkemeye başvurduğunu ve hukuki sürecin devam ettiğini açıklayan Dönmez, özelleştirmeden vazgeçilinceye kadar eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 18:09:11
Güncelleme :3 Mart 2005 Perşembe 18:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?