22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Madde bağımlıları vatandaşı korkutuyor

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, Cumhuriyet Meydanı'nda gündüz saatlerinde tiner ve uçucu madde kullanan şahıslar vatandaşları tedirgin ediyor. 

Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtı çevresinde kalabalığa aldırmadan kimliği belirsiz şahıslar torba içinde tiner ve bali çekiyor. Madde bağımlıları havanın güzel olması sebebiyle çok sayıda vatandaşın gezdiği meydan çevresinde ve alt kısmı kullanılmayan eski belediye binasında uçucu madde kullanıyor. Tinerci diye tabir edilen şahısları görünce korktuklarını ve alandan uzaklaşmak zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar ise bazı madde bağımlılarının çevreden geçenlerden para istediklerini de ifade ediyor. 

Öte yandan, motorize ve sivil polis ekipleri meydan çevresinde devriye nöbetlerini arttırdı. Çevre esnafı da madde bağımlısı kişilere polisin hızlı bir şekilde müdahele ettiğini belirterek, "Büyüklerin yanı sıra yaşları henüz çok küçük olan çocuklar da torbalar içinde madde kullanıyor. Polis bu şahısları gördüğü yerde hemen yakalıyor ve etkisiz hale getirerek bölgeden uzaklaştırıyor. Ancak polisin iyi niyetli çalışması bu sorunun çözülmesi için yeterli değil. Bu şahısların gerekirse bir merkezde toplanarak tedavi edilmesi lazım. Polisin toplayarak götürdüğü bu kişiler, polis açısından yapılacak fazla bir şey olmadığı için kısa bir süre sonra tekrar bu civarlara ya da başka bölgelere gidiyor. Bu meseleye acilen çare bulunması gerekiyor" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 17:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selen can IP: 88.246.36.xxx Tarih : 9.03.2007 22:31:48
çok yazık....yuh diyorum yani