18
Mayıs
2024
Cumartesi
BANDIRMA - BALIKESİR

Mahkumların sertifika heyecanı

Bandırma'da M Tipi Kapalı Cezaevi’nde açılan meslek kurslarını başarıyla tamamlayan mahkumlara sertifikaları törenle verildi. Cezaevi bünyesinde açılan okuma-yazma ve maket uçak kurslarını başarıyla tamamlayan 34 hükümlü ve mahkuma sertifikaları törenle protokol üyeleri tarafından verildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Yalıncak, halen cezaevinde çeşitli dallarda mesleki eğitim kurslarının devam ettiğini belirterek, maksatlarının mahkum ve hükümlülere cezaevinden çıktıktan sonra geçimlerini sağlayabilecek bir meslek öğretmek olduğunu söyledi.

Hükümlü ve mahkumlara yönelik takı kursu, resim atölyesi faaliyetleri, folklor kurslarının devam ettiğini ifade eden Yalıncak, cezaevindeki mahkum ve hükümlülerin bu tarz sosyal faaliyetlerden memnun olduklarını söyleyerek, "Hükümlü ve mahkumların topluma yeniden kazandırılması için yapılan bu faaliyetler herkes tarafından takdirle karşılanmaktadır. Bandırma M Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tekstil atölyesinde çalışan mahkumlar hem meslek öğreniyorlar, hem de kendilerine ve cezaevine gelir sağlıyorlar. Burada üretilen tekstil ürünleri Türkiye’nin dört bir yanına satılıyor. Bu tarz faaliyetlerimiz artarak devam edecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 14:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?