23
Mayıs
2024
Perşembe
BANDIRMA - BALIKESİR

Müşterilerini sakal traşı yapmıyor

Bandırma'da bir erkek kuaförü, hijyenik olmadığı ve AB Kriterleri’ne uygun olmadığı gerekçesiyle müşterilerine sakal tıraşı yapmıyor.

Florya Erkek Kuaförü’nün sahibi Hayri Güzelaydın, müşterilerine sakal tıraşı yapmıyor ve ustura kullanmıyor. Türkiye’de sakal tıraşı yapmayan, ustura kullanmayan tek berberin kendisi olduğunu ifade eden Güzelaydın, bundan dolayı ilk başta çok müşteri kaybettiğini, ancak bu prensibinden vazgeçmediğini söyledi.

Güzelaydın, çoğu AB ülkesinde kan yoluyla bulaşan hastalıklara tedbir olarak usturayla sakal tıraşı yapmanın yasak olduğunu ifade etti. Daha önce Hollanda, İstanbul, Bodrum, Antalya’da erkek kuaförlüğü yaptığını anlatan Güzelaydın, "Yurtdışında çalıştığım dönemde ustura kullanmanın sağlıksız ve riskli olduğu için çoğu AB ülkesinde yasak olduğunu gördüm. Avrupa’da erkek berberlerinde eğer müşteri sakal tıraşı olmak istiyorsa, bu tıraş tek kullanımlık özel tıraş makineleriyle yapılıyor. Sakal tıraşı kişi evinde kendisi de olabileceği için lükse giriyor ve saç tıraşının 4 katı ücret alınıyor" dedi.

Memleketi olan Bandırma’da 4 sene önce açtığı dükkanında sakal tıraşı yapmamasının ilk başlarda müşteriler tarafından yadırgandığını kaydeden Güzelaydın, "İlk başlarda tepkiler aldım. Çoğu müşterim bu yüzden bir daha gelmedi. Ancak ustura kullanmamanın sebebini anlattığımda müşterilerim bana hak verdi. Şimdi benim müşterilerimin hepsi evinde kendileri sakal tıraşı oluyor. Kan yoluyla AIDS, Hepatit B gibi birçok tehlikeli hastalık bulaşabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 17:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan eren IP: 85.105.63.xxx Tarih : 13.12.2008 12:50:39

arkadaşımıza katılıyorum sakal traşı olmak çok riskli fakat bu risk olmaktan çıktı şimdi kendi üretimimiz olan traşmar ürünümüz sıfır risle butun dünyanın gündemine uturacak hijyenikte ürütimine başladık. tek kullanımlık ustura başlığı ile hastalık riskini ortadan kaldırdık berberler bu urunu sadece birkez kullnıp başlığı atıyorlar ve yeni traş için yeni başlık takmak zorunda kalıyor kullanımı çok kolay. tak - çıkar *kullanımı rahat ve çok kolaydır. *hijyeniktir *hepatit B (sarlık) bulaşma riskini ortadan kalırır. *AIDS ve diğer kanla bulaşan hastalıkların bulaşma riskini ortadan kaldırır. *Cildi tahriş etmez.