16
Mayıs
2024
Perşembe
BANDIRMA - BALIKESİR

Ormancılar kan bağışına devam ediyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü personeli 3 ayda bir Kızılay Kan Merkezi'ne kan bağışlamaya devam ediyor. 

Edremit Orman İşletme Müdürü Ali Osman Aksoy ve yönetici Murat Karan, şubesi Balıkesir'de bulunan Kızılay Kan Merkezi ekibini işletme binasına 3 ayda bir çağırarak personelin de kan vermesine ön ayak oluyor. İl ve ilçeleri gezerek bağış toplayan özel ekip, Orman İşletme binasında başta Müdür Aksoy ve Karan olmak üzere onlarca personelden kan topladı. İşletme yöneticilerinden Murat Karan, sağlıklı ve yetişkin her insanın 3 ayda bir mutlaka kan vermesi gerektiğinin altını çizerek, bu düşünce ile kurum olarak her 3 ayda bir kan bağışı yapma kararı aldıklarını belirtti. 

Kızılay Kan Merkezi Balıkesir İstasyonu sorumluları ise, Orman İşletme Müdürlüğü idarecileri personelini tebrik etti. Tüm kurum çalışanları kan vermek için sıraya geçerken, Orman İşletme Müdürlüğü binası yanındaki İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri de kan verdi. Sağlık durumu elverişli olan tüm personelden kan alan Kızılay sorumluları, ilçedeki hastanelerin kan dolabı sıkıntısına dikkat çekti. 

Yetkililer, Edremit Kazdağı Devlet Hastanesi'nde kan dolabı bulunmadığını, kan dolabı bulunan ve yeni yapılan Edremit Devlet Hastanesi'nin de kendilerinden kan talep etmediklerinden yakındı. 2 yıldır, talepleri üzerine Bandırma ve Gönen Hastaneleri'ne kan verdiklerini ve o bölgelerde kan sıkıntısı yaşanmadığını söyleyen yetkililer, "Bizden kan talep etmeyen hastaneler, kan arayan hastaların yakınlarından 'Bize en az 2 kişi getirin kan bağışlasın, yoksa kan alamazsınız' diyerek kan veriyor. Bu uygulama bize göre sağlıklı değil. Bizden kan talep eden, hatta etmeyen hastanelere bile biz yeteri kadar kan gönderiyor, acil ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz. Umarız bu karmaşa bir son bulur. Bununla birlikte en büyük sorunlarımızdan biri de AB pozitif grubu kanın elimizde yok denilecek kadar az bulunması. Lütfen aynı kan grubunu taşıyan yetişmiş ve sağlıklı vatandaşlarımız kan bağışlasın" dedi. 

24 kez kan bağışladığını söyleyerek 25. kez kan bağışlamak için sedyeye uzanan Orman İşletme Müdür Yardımcısı Murat Karan, "Kan verdiğim zaman vücudumun önemli ölçüde rahatladığını hissediyorum. Elimden gelse her gün kan veririm. İnsanların yarın ne durumlara düşeceği hiç belli olmuyor. Kan verme alışkanlığı edinmemiz lazım. Hayat kurtarmak kadar hayırlı bir şey var mı?" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 16:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?