19
Mayıs
2024
Pazar
BANDIRMA - BALIKESİR

Paris sosyetesine salyangoz Bandırma'dan

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nden Avrupa'ya işlenmiş salyongoz ve kurbağa budu ihraç ediliyor.


Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Bursa yolu üzerindeki fabrikalarında işlenen salyangoz konserveleri ile kurbağa butlarını yıllardır Fransa ve İtalya'ya ihraç edip ülkemize döviz kazandırdıklarını söyledi. Trakya, Hatay, Adana ve Samsun vilayetlerinde çiftçilerin kırlardan topladığı salyangozları haşlayıp kabuklarının içinden etleri ayırdıklarını anlatan Kocaman, "Dondurulmuş olan etler, soslar karıştırılarak kabuklarla birleştiriliyor. Bu kabukların içine tereyağı, sarımsak, maydanozdan oluşan sosları koyuyoruz. Fransa, Belçika ve İspanya'ya gönderiyoruz. Yılda bin 500 ton salyangoz ihracatı yapıyoruz. İşlenmiş mamuller, yurtdışında yeniden ısıtılıp, özel olarak sofralara konuluyor" dedi.


Kocaman, kurbağaların ise Isparta, Trakya, İç Anadolu ve Güneydoğu'dan toplandığını, bir kısmının canlı olarak gönderildiği Fransa'da işlendiğini, bir kısmının ise Bandırma'daki fabrikada işlendikten sonra şoklandığını kaydetti. Kocaman, İtalya ve Fransa'ya gönderdikleri kurbağaların butlarının yenildiğini bildirdi.


300 kişinin çalıştığı fabrikadaki işçiler, salyangoz ya da kurbağa bacaklarının tadına bakmayı hiç düşünmediklerini, ekmek parası için bu işle uğraştıklarını ifade etti.

BALIKESİR - İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2004 Pazartesi 23:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?