22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu

Bandırma ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümünde, şehitler için belediye ve ilçe müftülüğünce tarihi Haydarçavuş Camii'nde Mevlid-i Şerif okutuldu.


Haydarçavuş Camii'ndeki programa AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, eski Balıkesir Milletvekili Sedat Pekel, Kaymakam Salih Keser, Belediye Başkanı Recep Eraydın, Emniyet Müdürü Hakan Aydın, Müftü Halil Uzun, Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan ve kalabalık bir vatandaş katıldı. Müftü Halil Uzun, yaptığı konuşmada şehit olmanın önemini anlattı. Müftü Uzun, "Allah yolunda canını veren kimseye şehit denir. Şehitlik, Muhammed ümmetine tahsis edilmiş üstün bir payedir, büyük bir mertebedir" diye konuştu.


Müftünün konuşmasından ardından kalabalık bir din görevlisi sırayla Kuran-ı Kerim okuduktan sonra mevlidhanlar da Mevlid-i Şerif okudu. Programın sonunda Müftü Halil Uzun dua yaptırdı. Programa katılanlara belediyece mevlid şekeri dağıtıldı. Bazı hayırseverler ise, mevlid bitiminden sonra cami çıkışında cemaaata dini kitaplar hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 03:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?