19
Mayıs
2024
Pazar
BANDIRMA - BALIKESİR

Seyyarlarda balık satışı yasaklanıyor

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde Tarım Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelge doğrultusunda seyyar arabalarda balık satışı yapılması yasaklanıyor. 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderdiği genelgeyle Su Ürünleri Toptan ve Perakende Satış Yerleri Yönetmeliği'nde belirtilen esaslara titizlikle uyulması, kaliteli ve sağlıklı su ürünleri tüketiminin sağlanması, su ürünü satışı yapan teknik donanımı ve niteliği yüksek perakende satış yerlerinin kurulması, mevcut satış yerlerinin ise daha nitelikli ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulması amacıyla bazı tedbirlerin alınması isteniyor. 

Bandırma Belediyesi yetkilileri, yönetmelik şartları dışında su ürünleri satışlarına izin verilmeyeceği, özel donanımı ve sürekli soğutması olmayan seyyar satış arabaları ile su ürünlerinin satışının engelleneceğini, semt pazarlarında sadece yönetmelikte öngörülen şartları taşıyan satıcılara izin verileceğini açıkladı. Bandırma'da halen bu konudaki uygulamayla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtilirken, başta seyyar arabalarda balık satışı yapanlar olmak üzere tüm balık satışı yapan yerlere gerekli bildirimlerin yapıldığı kaydedildi. Bildirimlerin tamamlanması ve gerekli geçiş süresi için balıkçılara 26 Ekim'e kadar süre verilirken, bu tarihten sonra söz konusu genelgenin hükümlerinin uygulanacağı bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 20:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?