22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Sivil Savunma ekibine afet eğitimi

911 Arama Kurtarma Derneği tarafından Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ndeki okullarda faaliyet gösteren sivil savunma kulübü danışman öğretmenleri ve başkanı olan öğrencilere temel afet bilinci eğitimi verildi. 

Bandırma Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve 911 Arama Kurtarma Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. 

911 üyesi Hülya Gürsoy tarafından sivil savunma kulübü rehber öğretmenleri ve kulüp başkanı öğrencilere, sinevizyon eşliğinde afet bilinci eğitimi verildi. 

Yapılan eğitim programı hakkında bilgi veren 911 Başkanı Mustafa Gürsoy, eğitimin amacının okullardaki sivil savunma kulübü yetkililerinin eğitimlerinde ve afet anlarında ortak bilinçle hareket etmelerini sağlamak olduğunu belirtti. 

Dernek olarak okullarda sürekli bir şekilde afet eğitimi verdiklerini hatırlatan Gürsoy "Okullarımızda afete hazırlık konusunda ve yine bu konulardaki uygulamalarda doğru bilinen yanlışların derneğimiz tarafından daha önceki eğitimlerde fark edilmesi üzerine, profesyonel anlamda birlik sağlanabilmesi amacıyla bir gün süren eğitim programı hazırlandı. Eğitim sonrasında karşılıklı sorulan sorulara cevaplar verilirken, farklı okullarda görev yapan öğretmenlerimizin afet vb olaylar karşısında aynı dili konuşmaları sağlandı" şeklinde konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 17:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?