24
Mayıs
2024
Cuma
BANDIRMA - BALIKESİR

SSK'da yeni dönem sıkıntılı başladı

SSK hastaneleri Sağlık Bakanlığı’na devrin ardından devlet hastanelerine dönüşürken, Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde yeni uygulama sıkıntılı başladı.

Pazartesi gününden itibaren Kapıdağ Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan eski SSK Hastanesi’nde vatandaşlar tedavi için uzun kuyruklar oluştururken, yeni sisteme de alışmaya çalışıyorlar.

İki gündür gişelerden muayene fişi almak için beklediklerini söyleyen vatandaşlar, veznelerde işlemlerin uzun sürmesinden yakınıyor. Bazı vatandaşlar da, SSK hastanelerinin devrinin ardından kaldırılan telefonla randevu sisteminin tekrar uygulanmasını istiyor.

Randevu sistemi sayesinde hangi saatte geleceklerini bildiklerini ve sıra beklemeden muayene olduklarını dile getiren vatandaşlar, yeni sistemle birlikte hastane koridorlarında karmaşa yaşandığını söylüyor.

Geçiş dönemindeki sıkıntılar hastaların ilaç alımında da yaşanıyor. Eski SSK Hastanesi’ndeki eczanenin kapanmasının ardından anlaşmalı eczanelerden ilaç almaya giden vatandaşlar, anlaşmalı eczanelerin sayısının fazla olmamasından dolayı buralarda da uzun kuyruklarla karşılaşıyor.
Bandırma Kapıdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Ethem Karpuz, pazartesi gününden itibaren hasta sayılarında büyük bir artış yaşandığını belirterek, uzun kuyrukların sebebinin otomasyon sisteminden kaynaklandığını ve bu sıkıntının bir aya kadar ortadan kalkacağını açıkladı.

Karpuz, "Yeni bir döneme geçtiğimiz için muayene fişi almak için gişelere gelen vatandaşlarımızın bilgisayarlara kaydı yapılmak zorunda. Bu kayıtlar sadece bir defa yapılacak ve bundan sonra tekrar gelen vatandaşımız çok kısa bir sürede fişini alarak polikliniklere muayene olabilecek.

Şu anda bu kayıt işlemi 10 dakikaya yakın sürüyor. Sıkıntı bundan kaynaklanıyor. Ancak bu geçici bir sıkıntıdır. Ben sık sık sıra bekleyen vatandaşlarımızın yanına giderek bu durumu izah ediyorum, onlar da anlayışla karşılıyorlar" dedi.

 

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 17:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?