23
Mayıs
2024
Perşembe
BANDIRMA - BALIKESİR

Tarihi mescit çürümeye terkedildi

Bandırma'ya bağlı Edincik Beldesi’nde, 1423 yılında Sultan 2. Murad zamanında yapılan tarihi Ulu Paşa Mescidi bakımsızlıktan çürürken, Edincikli vatandaşlar bakımının yapılarak mescidin ibadete açılmasını istiyor.

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Murad Han döneminde, Emir Hacı Yuli oğlu Veli tarafından Edincik’de yaptırılan Ulu Paşa Mescidi, bakım ve onarım yapılmadığından yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Edincikli vatandaşlar, yıllardır mescide hiç bakım ve onarım yapılmadığını belirterek, kendi haline bırakılan ve çürümeye başlayan mescidin yıkılma tehlikesi olduğunu söylüyor. Tarihi mescidin içinde bazı kişilerin alkol içtiklerini ve ısınmak için yaktıkları ateşle tarihi mekana zarar verdiklerini dile getiren vatandaşlar, ecdad yadigarı mescid için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istiyor.

Edincikli esnaflardan Vedat Bakan, ataların namaz kıldığı tarihi mescidin bir an önce restore edilerek yeniden ibadete açılmasını istediklerini söyledi. Tarihi mescid, yan tarafında Veli Bey’in kızı Ulu Paşa’nın sandukasının bulunması nedeniyle, "Kız Dede Türbesi" olarak da adlandırılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 13:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?