30
Mayıs
2024
Perşembe
BANDIRMA - BALIKESİR

Tatilcilerin dönüş çilesi

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde İstanbul'a dönmek isteyen tatilciler, Marmara Denizi'ndeki fırtına nedeniyle Bandırma-Yenikapı hızlı feribot ve deniz otobüsü seferlerinin iptal edilmesiyle dönüş çilesi yaşadı. 

Marmara Denizi'nde öğleden sonra etkisini arttıran fırtına nedeniyle Bandırma-Yenikapı arasında yapılması planlanan deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Meteorolojik uyarıyla fırtınanın akşam saatlerinde de etkili olacağının belirtilmesi üzerine Bandırma-Yenikapı hattında akşam 18.30'da kalkması planlanan 200 araç ve 800 yolcu kapasiteli hızlı feribot seferleri de akşam saatlerinde iptal edildi. Tatilin son gününde Bandırma'dan İstanbul'a dönmek isteyen yüzlerce vatandaş, feribot seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle zor anlar yaşadı. Bilet paralarını geri almak isteyen vatandaşlar İDO Bandırma Terminali'nde izdihama neden olurken, polis kargaşayı önlemek için terminalde önlem aldı. 

Biletlerini günler öncesinden aldıklarını ifade eden vatandaşlar, seferlerin iptalinin kendilerine geç duyurulduğunu söyleyerek, duruma tepki gösterdi. Akşam saatlerinde feribota binemeyen araç sürücüleri karayolundan İstanbul'a gitmek için yola çıktı. İstanbul otobüslerinde de aşırı yoğunluk nedeniyle yer bulamadıklarını belirten bazı vatandaşlar geceyi Bandırma'da geçireceklerini ifade ederken, çok sayıda yolcu ise ek sefer yapılacağı belirtilen otobüslere binebilmek için otobüs terminaline gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 11:08:25
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 11:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?