18
Mayıs
2024
Cumartesi
BANDIRMA - BALIKESİR

Tedaş'a 1 kuruş borcumuz yok!

BAŞKAN PEKEL'DEN SU KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma Belediyesi'nin Tedaş'a 1 kuruş bile su borcu bulunmadığını belirterek, son su kesintisinin su hattının olduğu bölgede meydana gelen heyelandan kaynaklandığını ve bölgenin çelik borularla geçilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, ilçeye su sağlanan Gönen Barajı'ndan gelen su hattında toprak kayması nedeniyle patlak olan bölgede incelemeler yaptı. Basın mensuplarıyla birlikte bölgeyi gezen Pekel, çalışmalar ve yaşanan arıza hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Yaklaşık 2 kilometrelik su hattının geçtiği heyelan bölgesinde yağışlar ve ağır tonajlı tırların geçmesiyle birlikte sık sık toprak kaymaları yaşandığını belirten Pekel, toprak kaymasının boru hattını yerinden oynattığını ve patlamalara neden olduğunu söyledi. Zamanında boru hattının yapılması sırasında bu bölgeninin heyelan riskinin gözönüne alınmadan, tedbirsiz şekilde borunun geçirildiğini ifade eden Pekel, bu sorunu kalıcı bir şekilde çözmek için gerekli çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Su hattının heyelan bölgesi dışında çelik borularla geçilmesi için Devlet Su İşleri'yle çalışma başlattıklarını kaydeden Pekel, "Aynı hat üzerinde 4. heyelan sonrası boru patlaması oldu. Dün akşam saatlerinde ekibin intikaliyle toprak harfiyat çalışmalarıyla başladık. Dün burada 1metre kar var ve tipi vardı. Ekiplerimiz çok zor şartlara rağmen, buraya çadır kurarak çalışmalarını aralıksız sürdürdüler. Bu bölgede çok ciddi bir problem var. Yol bile kayıyor burada. Bu noktada heyelan varken imalat aşamasında dikkate alınmadan normal zemin gibi geçiş yapıldığından aktif heyelana dönüşmüş durumda. Yağan yağmura bağlı olarak toprak boruları kaydırıyor. Biz elimizde olmayan nedenlerden dolayı Bandırmalılardan susuz kaldıkları için özür diliyoruz. Burayı köklü çözüm olarak DSİ'den sulama kanalının alt tarafındaki alandan çelik borularla bu bölgeyi geçmeyi planlıyoruz. Gerekli yazışmalar yapıldı. Rekor zamanda o bölgenin kullanımı konusunda onay alındı. İller Bankası'ndan yetkililer geldi. Bu bölgenin by pass ihalesine konusunda karar alıp hemen ihaleye çıkacağız. Ama hava koşullarının uygun olması lazım çalışmanın yapılması için. DSİ'yle yaptığımız görüşmeler sonucunda 3 günlük bir süre içinde o hattın kullanabileceğimiz konusunda olur aldık. İller Bankası'ndan bu konuda kaynak almak için görüşüyoruz. İlk 3 yılı ödemesiz 5 yıl vadeli gibi rahat ödeyebileceğimiz bir şekilde olması gerekiyor. Bütün bunları çok hızlı bir şekilde çözmek bu sıkıntıyı geride bırakmayı hedefliyoruz" dedi.

"DESTEK OLMASI GEREKENLER KÖSTEK OLUYOR"

Bandırma'nın Gönen Barajı ve regülatöründen başka yeterli su alabilecek bir kaynağı olmadığını kaydeden Pekel, mevcut suyun Bandırma nüfusunun 3 katına bile yetecek miktarda olduğunu söyledi. 9,5 aylık yönetime B planı yok diyenlerin haksızlık ettiklerini ifade eden Pekel, kendilerine destek olunması gerekenlerin köstek olduğu bir dönem yaşadıklarını söyledi.

Başkan Pekel, kamuoyuna yansıyan bazı söylentilerdeki gibi Bandırma Belediyesi'nin Tedaş'a bir kuruş bile borcu olmadığını ifade ederek, "Belediyenin Tedaş'a borcu var ondan su verilemiyor gibi dedikodular gerçeği yansıtmıyor. Bizim Tedaş'a 1 kuruş borcumuz yok, ödemesi gecikmiş borcumuzda yok. Her ay 160-170 bin lira elektrik faturasını ödüyoruz hiç aksatmadan. Geçmiş yöneticiler özeleştiri yapacaklarına 9,5 aylık yönetimin B planı yok diyorlar bu haksızlıktır. Biz üzerimize düşeni yaparız. Dün burada 1 metre kar vardı yağıştan göz gözü görmüyordu ve ekiplerimiz buradaydı. Yenice hattında gelen ağır tonajlı tırların heyelanı arttırması nedeniyle ağır araç trafiği azaltıldı. Sayın Valimizin talimatlarıyla ve jandarmanın desteğiyle bu problem şimdilik biraz azaldı. Bize tüm kurumlarımız tereddütsüz destek verdiler onlara teşekkür ediyorum. 2011 yılında yapılması planlanan Görecik Barajı var. 2015'de biteceği söylenen bir proje. Oradan bitince su almak gibi düşüncemiz var. Ama baraj ne zaman biter belli olmaz. Bu hattı sağlam, sağlıklı bir şekilde tutmamız gerekiyor. Bandırma'nın 18 bin 500 ton kapasitesi var. Bunun 10 bin 600 tonluk depoyu ilk başkanlık dönemimde ben yaptım aradan geçen zamanda bir tane olmuşmu? B planı yok diyenler ellerini vicdanına koysun. Bize destek olması gerekenlerin köstek olduğu bir dönem geçiriyoruz" dedi.

BAŞKAN PEKEL'DEN SU KESİNTİSİ AÇIKLAMASI
BAŞKAN PEKEL'DEN SU KESİNTİSİ AÇIKLAMASI
BAŞKAN PEKEL'DEN SU KESİNTİSİ AÇIKLAMASI
BAŞKAN PEKEL'DEN SU KESİNTİSİ AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 19:25:04
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 12:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?