18
Mayıs
2024
Cumartesi
BANDIRMA - BALIKESİR

Tüberkülozlu hasta sayısı 43'e indi

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde 53 yıl önce kurulan Verem Savaş Derneği ve Dispanseri, kendisine bağlı 5 ilçede 300 bin kişiye hizmet veriyor.

2-8 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Veremle Savaş Haftası dolayısıyla Verem Savaş Derneği’nde yapılan toplantıya katılan Bandırma Sağlık Grup Başkanı Dr. Zafer Yılmaz ve Verem Savaş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Şemsi Aran, veremle mücadele konusunda basına bilgi verdi. Yılmaz, 2005 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak kararı doğrultusunda bütün yurtta olduğu gibi Bandırma’da da öğrenciler arasında veremi anlatan şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenlendiğini açıkladı. Yılmaz, Bandırma Verem Savaş Derneği olarak 5 ilçede 300 bin nufusa hizmet verdiklerini, sadece geçen yıl Bandırma içindeki okullarda 23 bin öğrenciye verem aşısı yaptıklarını söyledi.

2004 yılında Bandırma’da 43 verem hastasını iyileştirdiklerini anlatan Yılmaz, "Verem belirtileri, öksürük, balgam çıkarma, gece terlemesi, ateş, kan tükürme, iştahsızlık ve aşırı zayıflamadır. Bu yakınmalardan biri veya birkaçı olanların en yakın dispansere veya bir başka sağlık kuruluşuna başvurması gerekir. Verem (tüberküloz) kesin tedavisi olan bir hastalıktır. İlaçlarını düzenli olarak kullanan hasta bulaştırıcı değildir. Düzenli ilaç kullanımıyla 6 ay içinde kesin olarak iyileşme sağlanır. Verem, teneffüs yoluyla bulaşan bir hastalıktır, ırsi değildir. Vatandaşlar çocuklarına ilk 3 ay içinde mutlaka verem savaş dispanserinde ücretsiz BCG aşışı yaptırmalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 22:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?