23
Mayıs
2024
Perşembe
BANDIRMA - BALIKESİR

Üniversite mezunu mesleğini yapmıyor

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde Atılım Fen Dershaneleri tarafından düzenlenen "Sınava Hazırlık Sürecinde Genç-Aile İletişimi" konulu panelde konuşan sosyal psikoloji uzmanı Prof. Dr. Erdal Atabek, Türkiye’de üniversiteyi bitirenlerin yüzde 80’inin okudukları işi yapmadıklarını belirtti.

Dershane kurucu üyesi eğitimci Erden Kanat’la birlikte panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Erdal Atabek, güven ve sevginin, ebeveynlerin çocuklarına verebileceği en büyük armağan olduğunu söyledi. Atabek, konuşmasında ailelere seslenerek, "Çocuklar kendine güvenmelidir. Çocuğunuz için daha iyi neler yapabiliriz diye düşünmeliyiz. Annelik babalık bir tecrübedir, yaşayarak öğrenilir. Çocuğunuzla iletişim kurmak önemlidir. Onlarla konuşmayı ve dinlemeyi ihmal etmeyin. Sınava girecek çocuğun hangi duygu ve düşünceler içinde, bunu anlamaya çalışın" dedi.

Sınava girecek olan öğrencilerin istedikleri bölümü kazanamayacağı endişesi içinde olduklarını dile getiren Atabek, "Hedefini seçmek, başarının ilk ve vazgeçilmez şartıdır. Hedefini seçmeyen bir öğrenci hiçbir yere ulaşamaz. İlk önce hedefleri önüne koymalıdır. Ailenin çocuklarına hangi bölümü neden istediğini sorması lazım. En iyi meslek seçimi, yeteneklere en uygun olandır. Zaman planlaması ve etüt çalışması yapmayan öğrenci de başarılı olamaz" diye konuştu.
Prenses Düğün Salonu’nda paneli çok sayıda öğrenci ve veli dinledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 14:46:11
Güncelleme :10 Ocak 2005 Pazartesi 14:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?