22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Uyuşturucu operasyonu

Balıkesir polisinin düzenlendiği operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen baba ve oğlu ile eşi gözaltına alındı. Çok miktarda esrar ile ruhsatsız silah ele geçirildi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği operasyonla ilgili basına bilgi veren Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, gençleri zehirlemeye yönelik bu tür girişimleri titizlikle takip ettiklerini ve yasaların kendilerine verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanarak suç ve suçlularla amansız bir mücadele içinde olduklarını söyledi. Müdür Uzunkaya, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapanlara ve sokak satıcılarına yönelik olarak sürdürülen çalışmalar çerçevesinde, ele başlığını C.P. isimli şahsın yaptığı suç örgütü ve irtibatlı oldukları şahıslarla ilgili olarak yaklaşık 6 aydır yürütülen 'Mavi Nokta' isimli planlı soruşturma kapsamında, il merkezi ve Kocaavşar beldesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda toplam 24 kilo 210 gram kubar esrar maddesi ile 1 adet 9 mm. çaplı ruhsatsız tabanca ve 23 adet mermisi, 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği ile 11 adet dolu fişeği ele geçirilmiştir. Örgüt lideri C.P. ile birlikte oğlu C.P. ile nikahsız eşi olan ve aynı ikamette yaşayan R.Ö. isimli şüpheliler yakalanmış olup, 1 şüpheli ise firari olarak aranmaktadır" dedi. 

Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, 3 şüpheli hakkında işlem yapılarak mevcut uyuşturucu organizasyonunun tamamen deşifre edildiğini belirtirken, aslen Diyarbakırlı olan şüphelilerin 18 yıl önce Balıkesir'e yerleştiklerini ve aynı suçlardan sabıkalarının bulunduğunu bildirdi. Bu soruşturma kapsamında toplam 4 şüpheli hakkında, "teşekkül halinde suretiyle uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde temin etmek, arıcılık yapmak, nakletmek, kullanmak, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve ruhsatsız av tüfeği bulundurmak" suçlarından işlem yapıldığı, gözaltındaki Cevaz P. ile oğlu C.P., nikahsız yaşadığı eşi Rindi P'nin adli mercilere teslim edildiği, firardaki şüphelinin ise arandığı bildirildi. 

Öte yandan, Bandırma ve Erdek polisleriyle ortaklaşa gerçekleştirilen bir başka operasyonda ise Erdek ilçesinde bazı şahısların uyuşturucu madde kullandıkları ve sattıkları tespit edildi. Takibe alınan şüphelilerin küçük partiler halinde esrar maddesi sattıklarını belirleyen polis, delillendirme çalışmalarının ardından tamamlanan operasyonda 7 şüpheliyi yakalayıp, gözaltına aldı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 157 adet dolu fişek, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 62 adet 12 kalibrelik av tüfeği fişeği, 1 adet Kalaşnikof kasaturası ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. 

"Uyuşturucu madde bulundurmak, satmak, kullanmak 6136 sayılı kanuna muhalefet ve ruhsatsız av tüfeği bulundurmak" suçlarından adli makamlara teslim edilen S.İ., E.H., Y.Y., İ.O., T.S., A.K. ve İ.İ. isimli şüphelilerden 4'ünün savcılıkça serbest bırakıldığı, 3'nün ise sevk edildikleri mahkemece tutuklandıkları bildirildi. 

Bir başka olayda, Balıkesir il merkezinde ikamet eden Mustafa D. (21) isimli şüphelinin evinde yapılan aramada 220 gram kubar esrar, 8 gram toz esrar maddesi ele 22 gram kenevir bitkisi tohumu bulunduğu, yakalanan şüphelinin sevk edildiği adli mercilerde serbest bırakıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 17:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?