23
Mayıs
2024
Perşembe
BANDIRMA - BALIKESİR

Vatandaşların baz öfkesi

Bandırma'da, Ordu Caddesi üzerindeki bir binaya kurulacak olan baz istasyonuna vatandaşlar tepki gösterdi.

Ordu Caddesi’nde tren yolu yakınındaki 3 katlı bir binaya kurulacak olan baz istasyonuna çevre halkı büyük tepki gösterirken, esnaf da imza topladı.

Kurulacak baz istasyonunun sağlık açısından zararlı olduğunu söyleyen vatandaşlar, topladıkları imzalarla Bandırma Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Başkanlığı’na başvurdu. Vatandaşların sağlık açısından karşı çıkmalarına rağmen baz istasyonunun cumartesi günü kurulacağı belirtilirken, çevre halkı kendilerine kimsenin sahip çıkmamasından yakınıyor.

Sivil toplum kuruluşlarından da kendilerine hiç bir destek gelmemesinden şikayet eden vatandaşlar, istasyonun kurulması halinde mahkemeye başvuracaklarını dile getirdi. Çevre halkı, bundan yaklaşık 2 ay önce bir mahalle arasına kurulacak baz istasyonu hakkındaki Danıştay’ın iptal kararını emsal gösterdi.

Ordu Caddesi üzerinde lokantacılık yapan Birol Satkın, bina sahibi olan ve aynı zamanda manav dükkanı işleten Behçet Özçakıl’ın, söz konusu GSM firmasıyla 5 yıllık anlaşma yaptığını ve yıllık 4500 dolar kira ücreti aldığını iddia etti.

Satkın, binanın arkasında kendisinin kiracı olduğu deponun bahçesine GSM firmasının baz istasyonu için izinsiz topraklama hattı yaptığını, ancak kendisinin bundan haberdar olunca kaldırttığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 12:54:14
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 13:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?