22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Zeki Sezer Bandırma'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer Balıkesir'in Bandırma ilçesinde vatandaşlara hitap ettiği sırada, bir kişinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhine söz söylemesi, kısa süreli gerginliğe yol açtı. Gerginlik, Zeki Sezer'in araya girmesiyle büyümeden önlendi.


Seçim çalışmalarını Balıkesir bölgesinde sürdüren DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Edincik beldesindeki programının ardından Bandırma'ya geldi. Bandırma'da caddelerde CHP İlçe Başkanı Ömer Lüftü Kayalar ve DSP İlçe Başkanı Bora Öziş'le birlikte dolaşan Sezer, vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra CHP İlçe Teşkilatı'nın altındaki kahvehaneye gelen Zeki Sezer, kahvehane önünde vatandaşlara hitap etti. Zeki Sezer'in konuşması sırasında bir vatandaşın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhine laf atması, kısa süreli gerginliğe yol açtı.

Vatandaşa DSP'li ve CHP'li üyeler tepki gösterirken, araya giren Zeki Sezer, gerginliğin büyümesini önledikten sonra konuşmasını alkışlar arasında sürdürdü.


Türkiye'de sola her zaman ihtiyaç olduğunu ifade eden Sezer, "Efendim 'sağ, sol kalmadı' diyorlar. 'Kendi ideolojinizden, kendi çizginizden vazgeçin' diyorlar. Bir ülkede fakirlik varsa sola ihtiyaç var. Bir ülkede adaletsizlik varsa sola ihtiyaç var demektir. Bizim takatımız tükenmeyecek. Bizi bitiremezler, bitiremeyecekler. Bu ülkenin vatanseverleri, yurtseverleri var. Bu ülkeyi sahipsiz sanmasınlar. Son çare sol çaredir" diye konuştu.
Konuşmasının ardından yanına gelen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektiren Sezer, daha sonra hızlı feribotla akşam saatlerinde İstanbul'a hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 04:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?