18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Eğitim-Sen'den müdahaleye kınama

Eğitim Sen Bandırma Şubesi üyeleri, bir basın açıklaması yaparak, Ankara'da polis ile Eğitim Sen üyeleri arasında yaşanan olayları kınadıklarını ifade etti.

Eğitim Sen Bandırma Şubesi üyeleri, bugün bir eylem yaparak, Ankara'da polis ile Eğitim Sen üyeleri arasında yaşanan arbedeyi kınadı.

Bir basın açıklaması yapan Eğitim Sen Bandırma Şubesi Başkanı Ömer Faruk Kan ve Başkan Yardımcısı Yetkin Çelik, "İkili eğitimden tekli eğitime geçilmeli, sınıflarda öğrenci sayısı azaltılmalı. Öğretmenlerin özlük hakları korunmalı. Öğretmenliğe hazırlık ödenekleri arttırılmalı. 2006'da öğretmenler için 50 bin kadro açılmalı.

Okullarda öğrencilerden katkı payı adı altında para alınmamalı ve ilköğretim okullarında günlük süt dağıtılmalı. Öğrenciler yılda 2 kez sağlık taramasından geçirilmeli. Düşük ücretle öğretmen çalıştırılmamalı, yardımcı personelin özlük hakları iyileştirilmeli, okullardaki yardımcı personel açığı giderilmeli, ek ders ücretleri artırılmalı" dedi.

Eğitim Sen Bandırma Şubesi yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Sendikamız tarafından 24 Kasım'da İstanbul'da başlatmış olduğumuz, 'Eğitimcilerin Büyük Yürüyüşü' için Ankara'ya gelen Eğitim Sen üyelerinin, Ankara girişinde polis tarafından durdurularak kente girmeleri engellenmiştir.

Sadece engellenme girişimleri ile sınırlı kalınmamış, sabah saatlerinden itibaren polisin panzerleri ve gaz bombaları eşliğinde gerçekleştirdiği müdahaleler sonucunda, 3'ü ağır olmak üzere 18 arkadaşımız yaralanarak hastanelere kaldırılmıştır. Dün yaşanan saldırılar, AK Parti Hükümeti'nin eğitim emekçilerinin taleplerinden ve bu talepler üzerinden yürüttükleri mücadeleden ne kadar rahatsız olduklarını göstermiştir.

Hükümetin saldırgan tutumu, tüm Türkiye'nin tepkisini çekmiştir. Dün yaşananların sorumlusu, Milli Eğitim Bakanı ve Ankara Valisi'dir. Eğitim ve Bilim Emekçileri'ne yapılan saldırıları kınıyoruz. 24 Kasım'dan bu yana eğitim emekçilerini tehdit eden Milli Eğitim Bakanı derhal istifa etmelidir. Dünkü saldırının sorumlusu Ankara Valisi görevden alınmalıdır."

Basın açıklamasının ardından meydanda toplanan öğretmenler, "Öğretmene kalkan eller kırılsın", "Yaşasın demokratik mücadelemiz", "Gün gelecek devran dönecek, AK Parti halka hesap verecek" şeklinde sloganlar attı.

.
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 22:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?