23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bardırma'da coşkulu 'kurtuluş'

Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Törenler, sabah Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Kaymakam İsmail Gürsoy'un makamında tebrikleri kabul etmesinden sonra ordu evinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nejat Bilgin'e milletvekilleri Turhan Çömez, Sedat Pekel, İsmail Özgün ve Ali Bayramoğlu ile protokol üyeleri şükran ziyaretinde bulundu.

Törende konuşan Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, "Düşmana ilk kurşunun İzmir'de atıldığını herkes bilir de, son kurşunun Bandırma'da atıldığını kimse bilmez. Düşmana son kurşunu atan Bandırmalılar'ı rahmetle anarken, ayrıca bugün demokrasi şehidi Adnan Menderes'i de anıyoruz. Allah bu millete bir daha kurtuluş savaşı yaşatmasın" dedi.

Daha sonra öğrenciler şiirler okuyup, folklor gösteriler sundu. Bando eşliğinde resmi geçide katılan Hava Kuvvetleri Komutanlığı askerleri ve özel harekat güvenlik timi ile İnegöl Mehter Takımı büyük ilgi çekti. Daha sonra düşmana son kurşunun atıldığı Ayyıldız Tepesi'ndeki Son Kurşun Anıtı'na çelenk sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 15:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sibel toraman IP: 78.174.48.xxx Tarih : 7.05.2008 10:51:06

slm lar bandırma halkı bandırmayı cokkkkkkkk merek ediorum güsel bi yer olsa gerek