23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bayrağa saygı yürüyüşü

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatı tarafından bayrağa saygı yürüyüşü düzenlendi. Bigadiç MHP İlçe Teşkilatı ve Ülkü Ocakları'nın tertiplediği "Bayrağa saygı" yürüyüşü olaysız geçerken, teşkilatın Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunmasına izin verilmedi. Buna sert tepki gösteren MHP İl Başkanı Ahmet Duran Bulut, PKK'lılara gösterilen kolaylığın ülkücülerden esirgendiğini öne sürerek, bu durumu kınadıklarını bildirdi.

Bigadiç 4 Eylül Kurtuluş Parkı'nda toplanan ülkücüler, ellerinde bayraklarla çevre yolu üzerinden ilçe merkezine yaklaşık 1 kilometre boyunca yürüdü. 7'den 70'e kadın erkek, genç yaşlı, 2 bine yakın ülkücünün bayrağa saygı yürüyüşüne Kütahya Mehter Takımı marşlarıyla eşlik etti. Ülkücülerin, "Burası Türkiye, ya sev, ya terk et", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlarla terör örgütü PKK'yı telin ettikleri yürüyüşle ilgili polis sıkı güvenlik önlemi alırken, herhangi bir olay çıkmadı. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş pazar yeri meydanında sona ererken, burada okunan İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Programın sonunda bir konuşma yapan MHP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Duran Bulut, Atatürk Anıtı'na gidip saygı duruşunda bulunmalarına izin verilmemesine tepki gösterdi. Bulut, "Vatan düşmanı, bayrak düşmanı PKK'lılar Van'dan çıkıyor, karışıklık çıkarmak gayesiyle bin 800 kilometre gidiyorlar. O PKK'lıların APO'nun posterleriyle gitmesine izin verip de bu ülkücülerin Atatürk Anıtı'na gidip saygı duruşunda bulunmasına izin vermeyen zihniyeti kınıyoruz" dedi. Ahmet Duran Bulut, "Kahrolsun PKK" sloganlarıyla kesilen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu vatan Türk vatanıdır. Ya sevecekler ya terk edecekler bu vatanı. Ülkücülerin sabrını hiç kimse sınamasın. Biz geçmişte bedeller verdik, vatan için, bayrak için gene öderiz. Biz ülkeyi böldürtmeyeceğiz, bu bayrağı indirtmeyeceğiz. Ama ülkücüleri kavgaya çekmeye çalışıyorlar. Yok öyle ucuz oyun. O oyunu bozarız biz. Milletimizle birlik halinde, el ele. Bu vatanı böldürtmeyecek, bu bayrağı indirtmeyecek, bu ezanı da susturtmayacağız, onların kiliselerine rağmen."
MHP'liler, daha sonra şehir merkezinde hükümet binasının karşısındaki Atatürk Anıtı'nda mehter tıkımının çaldığı marşlarla coştu. Ülkücülerin bayrağa saygı yürüyüşüyle başlayan program, gece Osman Öztunç konseriyle devam etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 16:44:06
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 10:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?