24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İsale hattı hizmete açıldı

Bigadiç'de düzenlenen törenle jeotermal ishale hattı hizmete açıldı. Vali Atıl Üzelgün’ün katıldığı törende Bigadiç ve Havran kaymakamları ile belediye başkanları da hazır bulundu.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bigadiç’in, kaynağından ilçe merkezine uzanan 18 kilometrelik ishale hattıyla dünyanın en uzun 3. jeotermal hattına sahip olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Davut Uzuner, "Bu sevdamız hiç bitmeyecek" dedi.

Jeotermal enerjinin sadece konutları ısıtmakla sınırlı kalmayacağını ifade eden Başkan Uzuner, ilçe tarımının da jeotermal enerjiden nasibini alacağını bildirdi. Uzuner konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bu aşamaya gelinceye kadar 15 bin nüfuslu bir ilçe belediyesi olarak maddi ve manevi hayli yorulduk. 7.2 trilyonluk ısıtma sistemimiz 1 yılda tamamlanmış olacak. Bigadiç, 3 yıl içinde 120 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı bir otele, 436 apart daireli 9 bin 592 adet devremülk tesisine sahip olacak. 7.2 trilyon lira ile başlattığımız bu yatırım ilçemize 25 trilyonluk bir eser getirecek. Yani, küçük bir tepe koca bir dağ doğuracak. 3 yıl sonra Bigadiç’e her yıl sağlık ve turizm amaçlı seyahatlerle ortalama 60 bin insan gelecek. Yerli ve yabancı 60 bin turist ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Allah’ın izniyle bugünlere de birlikte tanık olacağız. Bigadiç, termal otelleri, termal kaplıcaları, termal sağlık merkezleri, termal devremülkleri, termal havuzlarıyla tanınan bir marka olacak. İlçe ekonomimiz bacasız sanayi dediğimiz turizmle tanışacak."

Konuşmaların ardından Bigadiç Kaymakamlığı’nın bulunduğu hükümet binasını ısıtan jeotermal şebeke törenle hizmete açıldı.

.
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 13:12:01
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 10:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet maldar IP: 81.213.92.xxx Tarih : 9.03.2005 20:39:11
iktidar partisinin ilçe başkanı ve belediye meclis üyelerinin muhalefetine ragmen,yılmayan kısıtlı imkanlara ragmen bigadicimize jeotermal enerjiyi getiren.başkan ve ekibini kutlarım.