17
Mayıs
2024
Cuma
BİLİM TEKNOLOJİ

Burhaniye'ye Piyango Vurdu.

    Burhaniye'de yapımı devam eden ve hükümetin acil eylem planı çerçevesinde iki kez satışa çıkarıp 15.5 trilyon bedelinden dolayı alıcı bulamadığı binada fakülte açılacağı bildirildi.

    Binanın Yüksek Öğrenim Kurumu'na devri için çalışma başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Aytekin Esen konuyla ilgili Balıkesir milletvekillerinin de yardımcı olacaklarını söyledi.

    Örentepe mevkiinde denize 1.5 kilometre uzaklıkta 30 dekar alanda kurulu 6 katlı bina 480 yataklı, içinde yemekhaneler, konferans salonları Türk hamamı ve saunası da bulunan beş yıldızlı otel konforunda planlanmıştı.

    Belediye Başkanı Aytekin Esen, Ankara ve Balıkesir milletvekillerinden binanın Y.Ö.K.'e devri için destek sözü aldığını bildirerek  "devir olursa bu binada dört yıllık eğitim verecek bir fakülte açılacak.Bu konuda da Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Necdet Hacıoğlu'ndan söz aldık.İlçemizde şu an üç bölümün yer aldığı bir yüksekokul var ve bu binada açılacak olan fakülte ile Körfez Üniversitesi'nin temeli atılacak" dedi.

Yayın Tarihi : 16 Mart 2004 Salı 11:48:17
Güncelleme :16 Mart 2004 Salı 12:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?