19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Kuş gribi toplantısı

Burhaniye İlçesi'nde kuş gribi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan veteriner Zekeriya Şenol, kuş gribiyle yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini söyledi.

Celal Toraman Anadolu Lisesi salonunda yapılan toplantıda, daire müdürleri ve köy muhtarları kuş gribi konusunda bilgilendirildi. Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü, Sağlık Grup Başkanı Dr. Faruk Kendigelen, Tarım İlçe Müdürü Kadir Karakuş ve Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Yavuz Sağdıç'ın da katıldığı toplantıda, veteriner hekim Zekeriya Şenol, kuş gribinin bulaşma ve korunma yollarını anlatırken, Dr. Faruk Kendigelen de insanlarda kuş gribinin belirtileri konusunda bilgiler verdi.

Zekeriya Şenol, kuş gribiyle yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini belirterek, "Kuş gribi hastalığının gerektiğinden fazla büyütüldüğüne inanıyorum. İnsanın kuş gribine yakalanması için tavuklarla çok içli dışlı olması gerekiyor. Kış gribi insan insana geçmiyor. Marketlerden satın aldığımız etiketli tavuk etini rahatlıkla yiyebiliriz. Sadece eti iyice pişirmemiz gerekiyor. Yumurtaları ise iyice yıkandıktan sonra yenilmedi. Yurdumuzda kuş gribinin çok abartıldığına inanıyorum. Kuş gibinden 4 kişi hayatını kaybederken, 2002 ve 2003 yıllarında brucella hastalığından (malta humması) 17 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Kuş gribine karşı önlemlerimizi alalım. Ancak abartmayalım. Muhtarlarımız köylerdeki şüpheli tavuk ölümlerini mutlaka bildirsin. Şu anda ilçemizde herhangi bir vaka yoktur" diye konuştu.

Dr. Faruk Kendigelen de, "Kuş gribinde 38 dereceyi geçen ateş görülmektedir. En belirgin özellik ise hastada meydana gelen solunum yetmezliğidir. Hastalıktan bugüne kadar dünyada 80 kişi hayatını kaybetmiştir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 21:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?