22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Turistelerin trekking keyfi

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, Madra Dağı'na trekking yapmak için gelen 60 Alman turiste Dutluca Köyü'nde sabah kahvaltısı verildi.

Köylülerin hazırladığı gözleme ve ev ekmeği ile kahvaltı yapan turistler, özellikle hanımların açtığı gözlemelere büyük ilgi gösterdi.

Güneşin ilk ışıklarıyla köye gelen 60 alman turist, çocukları ile birlikte köyün Kestanelik Deresi mevkiindeki 5.5 kilometrelik parkurda yürürken eşsiz manzara karşısında bol bol körfezin fotoğrafını çekti. Köylüler, Deliktaş yanında gözleme ve ev ekmeği ile kahvaltı verdi. Turistler gözleme yapan kadınların da fotoğraflarını çekmeyi ihmal etmedi.

Ören Orient Otel'de konaklayan her turist kafilesini Dutluca Köyü'ne getirdiklerini belirten rehber Jochen Lemke, "Konuklarımız Dutluca Köyü'nü ve yürüyüş güzergahını çok beğendi. Yaz boyu her hafta düzenlediğimiz gezilere katılan tüm Alman turistler bölgeye hayran kaldılar. Turistler burasının tarihini doğallığını seviyor.

Edremit Körfezi'ne kuş bakışı manzaralı bir yerde kahvaltı etmek konukları çok memnun ediyor. Köylülerin gösterdiği misafirperverlik ise bizi çok memnun ediyor. Bundan böyle de otelimize gelen turistleri buraya getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü'nün önderliğinde Dutluca'nın turizm köyü haline getirildiğini belirten köy muhtarı İsmail Durmaz, "Bu yaz her hafta Alman turistleri ağırladık. Her hafta 30-40 kişi geliyordu. Bu hafta 60 kişi geldi.

Turistler soğuğa rağmen sabahın erken saatinde buraya geliyor. Onlar dağ yürüyüşü yaparken biz de gözleme ve kahvaltılık hazırlıyoruz. Her kafile çok memnun ayrılıyor. Önümüzdeki yıllarda daha çok turist geleceğine inanıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2005 Pazar 16:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?