18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Diyaliz merkezi yapılıyor

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne, vatandaşların desteğiyle modern diyaliz merkezi yapılıyor.

Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin önderliğinde yapımına başlanan diyaliz merkezine katkıda bulunanların adlarının odalara verileceği bildirildi.

Diyaliz merkezini kısa sürede bitirmek için büyük çalışma başlatıldığını belirten Dernek Başkanı Rafet Yedikardeşler, binanın tamamlanmasıyla birlikte hastanenin 22 ünitelik diyaliz merkezine kavuşacağını söyledi.

Devlet Hastanesi bitişiğinde başlanan iki katlı binanın yapımını kısa sürede bitireceklerini kaydeden Yedikardeşler, "Binanın birinci katı diyaliz merkezi olarak kullanılacak. Buraya hayırsever emekli milli eğitim müfettişi Sami Solakoğlu'nun adını vereceğiz.

İkinci katta ise 14 yeni poliklinik ile tahlil laboratuvarı yer alacak. Bu kata da hayırsever fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman'ın adı verilecek. Bu arada katkıda bulanan diğer hayırseverlerin adları da birer odaya verilecek. Binanın kısa sürede tamamlanması için yoğun bir çalışma içine girdik.

Binanın tamamlanmasıyla birlikte Burhaniye Devlet Hastanesi hem modern bir diyaliz merkezine kavuşacak hem de yeni poliklinikler kazanacak. Binanın tamamı hayırseverlerin katkısı ile yapılmaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 16:59:57
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 10:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?