1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Zeytinli'ye geçit yok

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi ile Edremit'e bağlı Zeytinli Beldesi arasında yaklaşık 5 kilometrelik sahil kesimindeki yolda bürokratik engeller sebebiyle toplu taşımacılık yapılamaması özellikle öğrencileri zor durumda bırakıyor.

Alınan bilgiye göre, Burhaniye ve Zeytinli belediyeleri arasındaki sahil kesiminde ortak taşımacılık konusunda anlaşma sağlanmasına rağmen, ilçe trafik komisyonlarının onay vermemesi tepkilere sebep oldu.

Burhaniye'nin İskele Mahallesi ile Zeytinli'nin İkizçay Mahallesi arasında toplu taşımacılık yapılmasını isteyen vatandaşlar, "Burhaniye'den Akçay'a gitmek için ilk önce Edremit merkeze, oradan da başka bir araçla Akçay'a geliyoruz. Bu da 20 kilometreyi buluyor.

5 kilometrelik yol varken 15 kilometre dolanıyoruz. Sabah çok erken saatlerde kalkıp 2-3 vasıta değiştirmek zor oluyor. Bu mesele senelerdir halledilemedi. Bu durum büyük maddi külfet getiriyor.Yetkililer artık sesimizi duysun" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Burhaniye Belediyesi, vatandaşların talepleri üzerine sahil kenarından Zeytinli sınırlarına kadar sefer düzenliyor. "İlçeler arasında toplu taşımacılık izni olmadığı için" Burhaniye sınırının bitiminde indirilen yolcular, Zeytinli'ye kadar yaklaşık 2 kilometre yürümek mecburiyetinde kalıyor.

Zeytinli'deki vatandaşların da Burhaniye durağına kadar yürüdükleri ve belirli saatlerde buradan kalkan Burhaniye belediye aracına bindikleri ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 13:31:48
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?