7
Mayıs
2024
Salı
BURHANİYE - BALIKESİR

Mustafa Kolbaş

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’ne bağlı Kızıklı Köyü’nde daha önce arazi yollarını düzenleyen bir hayırsever çiftçi, şimdi de dereyi ıslah ederek, köy girişindeki köprüyü genişletiyor.

Herkesin elinden geldiğince hayır yapması gerektiğini belirten Mustafa Kolbaş (73), mahsullerini satarak elde ettiği para ile köylülere faydalı olmaya çalıştığını söyledi.

Dere ıslahı ve köprü genişletme işinde bizzat çalışan Kolbaş, Kızıklı Köyü’nün bin 900 nüfusu ile ilçenin en büyük köyü olduğunu hatırlatarak, "Köyün içinden geçen dere taşarak çevreye zarar veriyordu. Zeytinlerimin satışından elde ettiğim para ile dereyi ıslaha etmeye karar verdim. İnşaat ustası olduğum için duvar örmesini bilirim. Ben ustalığını yaptım, iki arkadaş da bana yardımcı oldu. 150 metre uzunluğundaki duvarı 2 haftada tamamladık. Bundan böyle dere yağışlı havalarda taşmayacak. Şimdi ise köy girişinde aynı derenin üzerindeki dar köprüyü genişletiyoruz. Bunu da 2 hafta içinde tamamlayacağız. Önceki yıllarda da arazi yollarına inşaat molozları dökerek köylülerin rahatça tarlalarına gidip gelmelerini sağlamıştım" diye konuştu. Kolbaş ayrıca, dere ıslahı için 6 milyar lira harcadığını anlattı.

Bu arada, Dutluca Köyü’ndeki taş döşeme çalışmalarını denetleyen Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü, yol kenarında dere ıslahı yapan Mustafa Kolbaş’ın yanına gelerek tebrik etti.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar