28
Mayıs
2024
Salı
DURSUNBEY - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

"Şiir Akşamları" başlıyor

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde düzenlenen ve geleneksel hale getirilen "Suçıktı Şiir Akşamları"nın 13.'sü, 22 Temmuz 2006 tarihinde şiirseverlere kapılarını açacak. 

Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, geleneksel Suçıktı Günü ve Şiir Akşamları programı için çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi. Bu yıl 13.'sü yapılacak organizasyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da katkılarıyla gerçekleştiriliyor. 30 şairin davet edildiği Suçıktı Şiir Akşamları'na Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katılması bekleniyor. Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz konu hakkında yaptığı açıklamada, "Ünlü Suçıktı mesire yerindeki organizasyonda gündüz halkımıza pilav ve ayran ikram edeceğiz. Misafirlerimiz, Suçıktı mesire yerinin serinliğinde piknik ortamı yaşayacak. Akşam ise halkımıza musiki ve şiir ziyafeti sunulacak" dedi. 

Türk Sanat Müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi'nin sahne alacağı Suçıktı Şiir Akşamları'nda, Dursunbey Folklör Araştırma Derneği yöresel oyunlarını sergileyeceği ifade edildi. Ayrıca Sezai Küçük tarafından da, "Mevlana" konulu panel verileceği bildirildi. Çok sayıda bakan ve milletvekilini davet ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, "Başta Kültür ve Turizm Bakanı sayın Atilla Koç olmak üzere, şair özellikleri de bulunan milletvekillerinden Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Atilla Maraş, Bursa Milletvekili Faruk Ambarcı, TBMM Başkan Vekilleri Nevzat Pakdil ve Sadık Yakut şölenimize katılacak. Gecemize, Adem Turan, Ahmet Veske, Turan Korkmaz gibi isimlerin de olduğu 30 şair davetli. Şiir akşamlarıyla dıştan gelen misafirlerin halkımızla kaynaşmasını da sağlamış oluyoruz. Türkiye'mizin her bir köşesinden insanlar bu organizasyona katılıyor. Böylece, Dursunbey İlçemiz Suçıktı ile bir adım daha öne çıkıyor. Dursunbey, mutlaka gelip görülmesi gereken ender güzellikteki yerler arasında. Doğa turizmini sevenler için son derece ideal bir bölge. Yolu Dursunbey'den geçen tüm vatandaşlarımıza Suçıktı mesire yerimizi mutlaka görmelerini tavsiye ediyordum" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 02:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?