19
Mayıs
2024
Pazar
DURSUNBEY - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Dursunbey Terminali'nin ikinci etabı tamamlandı

Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’nde temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan şehirlerarası otobüs terminalinin birinci etabı tamamlandı. Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, terminalin hizmet binasıyla birlikte 2005 yılında tamamlanıp açılacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan’ın geçen yıl Balıkesir’e gerçekleştirdiği ziyareti sırasında temelini attığı terminalin bitmesi için gün sayılıyor. İlk anda 105 milyar liralık alt yapı çalışması bu sene tamamlanan Dursunbey terminaliyle ilgili Ankara’ya giden Belediye Başkanı Yılmaz, İller Bankası yetkilileriyle görüşmeler yaptı.

Terminalin ikinci kısım inşaatı olan hizmet binası projesini yenilediklerini bildiren Yılmaz, "Terminal konusu bazı muhalifler tarafından dedikodu vesilesi yapılıyor. Mart 2004’te bitirilip hizmete gireceği şeklinde yayınlar yapılmış. Böyle bir şey yok. Bu ilk etap için verilen süreydi. Sonra 1.5 trilyonluk bir yatırımı kalkıp 5 ayda dikip hizmete açamazsınız. İller Bankası yetkilileri ile de görüştük, yeni terminalimizi 2005 yılında bitireceğiz. Daha önce 700 metrekare olan hizmet binasının 500 metrekare olarak yapılması planlanıyor. Terminalin tamamı ise 6 dönümlük bir alanın üzerine yapılıyor. Halkımız kendilerini kışkırtıcı unsurlara meyletmesin, biz Dursunbey’i İnşallah hizmete boğacağız, bütün çalışmamamız bu istikamette" dedi.

Yılmaz, otobüs terminalinin 2005 yılındaki açılışını da Başbakan Erdoğan’ın yapacağını sözlerine ekledi.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 16:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?