22
Mayıs
2024
Çarşamba
DURSUNBEY - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Dursunbey'de anaokulu sevinci

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, valilik, kaymakamlık ve eski senatör Raif Eriş'in katkısıyla yaptırılacak olan anaokulunun temeli törenle atıldı. 

4 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli anaokulunun temel atma törenine Vali Selahattin Hatipoğlu, Kaymakam İbrahim Küçük, Milletvekili Ali Osman Sali, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay, Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, hayırsever Raif-Nebahat Eriş çifti, YKM mağazaları yönetim kurulu başkanı Ferit Ağralı, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı. Törenden önce kaymakamlığı ziyaret eden Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, KÖYDES projeleri ile ilçedeki diğer çalışmaları kapsayan brifing aldı. Ardından geçilen temel atma töreninde konuşan Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, hayırsever Raif Eriş'e eğitime yaptığı katkı sebebiyle teşekkür etti. Anaokulu için hayırseverin 10 bin YTL.'lik bağış yetersiz olmasına rağmen, Vali Hatipoğlu'nun sağladığı destek ile sevindiklerini kaydeden Kaymakam Küçük, "Eğitim ve sağlık alanlarına yapılacak katkı, toplumlara en yararlı hizmetlerin başında gelmektedir. Ama Dursunbey için bunların önemi bir kat daha artmaktadır. Özellikle fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik bu tür yatırım ve çabalar başta olmak üzere ilçemizdeki sorunların giderilmesi ve hafifletilmesinde, imkanlar ölçüsünde önemli katkıları olan ve olmaya devam edeceğinden de şüphemiz bulunmayan sayın valimize ve milletvekilimize şahsım ve tüm Dursunbey halkı adına teşekkürlerimi arzediyorum" dedi.

Kendisi de Dursunsbeyli olan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali, ilçedeki eğitim altyapısı için bir halkanın daha tamamlanmakta olduğunu belirtirken, hayırsever vatandaşların sayısının artması gerektiğini söyledi. 

Milletvekilinden sonra söz alan hayırsever Raif Eriş de duygusal bir kornuşma yaptı. Eski senatör olan Eriş, ailelerin çocuklarını mutlaka anaokullarına göndermelerini istedi. Raif Eriş, bu hayır yolumda kendisine verilen destekten dolayı da Vali Hatipoğlu ve diğer yetkililere teşekkür etti. Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu da, Dursunbey'in eğitim sorunlarının halledilebilmesi için yöreden kişilerin böyle girişimlerde bulunmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Vali Hatipoğlu, eğitim sorunlarının çözümü açısından önemli mesafeler alındığını belirterek Raif Eriş gibi fedakarlıkta bulunan kişilerin sayısının artmasını temenni ederken, öncelikli ihtiyaçlardan birisinin de ortaöğrenim ve yükseköğrenim kurumlarına ait yurt sorunu olduğunu dile getirerek vatandaşların katkıda bulunabileceklerini kaydetti. Dursunbey Belediyesi'nin hazırladığı teşekkür plakatetini Raif Eriş'e Vali Selahattin Hatipoğlu verdi. Anaokulunun temeline Vali Hatipoğlu, milletvekili Sali, Kaymakam Küçük ve hayırsever Raif Eriş birlikte ilk harcı koydular. 

Vali Selahattin Hatipoğlu, anaokulu temel atma töreninin ardından, İlkerler Vakfı tarafından düzenlenen 100 öğrenciye burs ve 25 öğrenciye de altın hediye edildiği törene katıldı. Dursunbey Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'ndaki törende, yemek ikramında bulunuldu. törende konuşan İlkerler Vakfı başkanı işadamı Mehmet İlker, ilçeye bir öğrenci yurdu yaptırmak için söz verdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 14:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muhammed ÖZBUDAK IP: 88.243.123.xxx Tarih : 25.09.2007 21:53:36

Eğitimde ilçemiz için büyük bir adımdır. İlkokul öncesi yani 7 yaş öncesinde verilen eğitimin önemli olduğunu unutmamalıyız.Emeği geçen her kişiye ayrı ayrı teşekkür ederim.Hayırlı olsun.Daha büyük yatırımlar ilçemiizi bekliyor durmak yok yola devam Sayın Başkanım..!!!!!