22
Mayıs
2024
Çarşamba
DURSUNBEY - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Dursunbey'de KÖYDES çalışmaları

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde KÖYDES projesi kapsamında yapımı tamamlanan birçok hizmetin açılışı yapıldı. 

Köydes ve Özel İdare yatırımlarının tamamlandığı Dursunbey'deki açılış törenlerine Vali Selahattin Hatipoğlu, Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, Milletvekilleri İsmail Özgün, Ali Osman Sali, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Akif Okur, AK Parti İl Başkan Vekili Fahri Konuk, Bursa'nın Büyükorhan Kaymakamı Müfit Gültekin ile birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Dursunbey'deki açılışların ilk durağı ilçeye 20 km. mesafedeki Akbaşlar köyü oldu. 

Akbaşlar İlköğretim Okulu'nun açılışı, köydeki çevre düzenlemeleri (Parke taşı döşemesi), içme suyu isale hattı, kanalizasyon şebekesi ile fosseptiklerin hizmete verilmesiyle iglili açılışlar yapıldı. Buradaki törenlerde yapılan konuşmalarda milletvekili İsmail Özgün, milletin mayasının buralarda (köylerde) yoğrulduğunu ve ilk defa AK Parti iktidarında bu kadar önem verildiğini anlattı. Milletvekili Özgün, "İlk defa bizim dönemimizde Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi ilk sıralarda yer alan büyük bütçe olarak öne çıkmıştır. Akbaşlar köyümüze inşa edilen şu ilköğretim okuluna bakınız, modern bir şekilde inşa edilip bu yavrularımızın hizmetine sunulmuştur. Onların sevinci gözlerinden okunuyor. Ben onların mutluluğunu gördükçe daha mutlu oluyorum. Bizler canımız ve kanımız pahasına da olsa, canla başla mücadele etmeye, bu yörelerimize hizmet getirmeye devam edeceğiz. Köylümüzün gerçekten milletin efendisi olduğunu köylümüze hissettireceğiz. Memleketi de öyle üç-beş çapulcuya bırakmayız" dedi. 

Dursunbeyli olan Milletvekili Ali Osman Sali ise, milletvekilleri ile vali, kaymakamlar ve İGM başkan ve üyeleriyle birlikte el ele vererek bu yatırımları gerçekleştirdiklerini belirterek, bundan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Sali, Akbaşlar köyü muhtarı Hasan Boztaş'ı da gayretlerinden dolayı tebrik etti. İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, "Mecliste arkadaşlarımızla birlikte üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu hizmetlerin olması için çırpınıyoruz. Bizim milletimiz bu hizmetleri fazlasıyla hak ediyor. Sayın valimiz ve milletvekillerimizin de desteğiyle inşallah hizmetten yoksun yöremiz kalmayacaktır" dedi. 

BİN 195 PROJENİN 800'Ü KÖYDES YATIRIMI 

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir'de devam eden bin 195 ayrı projeden 800'ünün KÖYDES yatırımlarıyla ilgili olduğunu söyledi. KÖYDES kapsamında tamamlanan hizmetlerin açılışları sebebiyle büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten Vali Hatipoğlu, "Köylerimizde yapılan okulu ve parke taşı düzenlemeleri ile asfalt ve stabilize yollarımızın açılışları için, bunları vatandaşlarımızla paylaşmak için beraberiz. Geçen yıl temelini attığımız okulları 1 yılda en modern bir şekilde hizmete sunmuşuz. Bunun mutluluğu içindeyim. Bakınız, tam 273 köyümüzde meydan düzenlemesi yaptık. Artık köylerimiz yaşanabilir bir hal alıyor. Köylerimizin de artık şehirden farkı kalmıyor. Bu çalışmalarımızla ilgili olarak, vatandaşlarımızdan çok güzel ilgi görüyoruz ki, bu da bu işin verimliliğini ifade ediyor. Sayın Başbakanımızın öngörüleri ve talimatları ile KÖYDES projelerimiz çok iyi verim sağladı. Bu projelerimiz (halk deyimiyle) tuttu. Vatandaşlarımız da memnuniyetlerini dile getiriyor. Bu vesileyle hayır dua alıyoruz. Ben bu çalışmalara büyük katkıları olan sayın milletvekillerimize, İl Genel Meclis başkanımız ve üyelerine, kaymakamlarımıza, muhtarlarımıza, tüm birimlerimizin amirleri ile daire müdürlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hep birlikte el ele vererek tüm Balıkesir'i şantiye haline çevirdik. Tam bin 195 ayrı noktada devam eden projelerimiz var. Bu projelerin 800 tanesi KÖYDES yatırımları ile ilgilidir. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra hedefimiz daha ileriye doğru yol almaktır" dedi. 

Dursunbey köylerindeki programda, Kızılöz köyü yolu asfalt açılışı, Selimağa köyünü ziyaret ve çevre düzenlenmesi açılışı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali'nin doğup büyüdüğü Karyağmaz köyünde asfalt yol açılışı ile Karyağmaz köyü çevre düzenlemesi ve Karyağmaz İlköğretim Okulu'nun açılışları gerçekleştirildi. Karyağmaz köyünde bir konuşma yapan Milletvekili Ali Osman Sali, "Bu köylerimiz mahrumiyet bölgesi denilecek kadar zorda olan köylerimizdir. Bunun için pozitif ayrımcılık denilen şeyin bu ve benzeri yerleşim noktalarında uygulanması gerekiyordu. Nitekim valimizin de belirttiği üzere buralarda pozitif ayrımcılık yaklaşımıyla mahrumiyeti ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Köyümüzdeki hayat şartlarının zorluğu eğitimin olmazsa olmaz ilkesini çıkış yolu olarak görüp değerlendirmeye yöneltti bizleri. Ben bu köylü olmaktan oldukça memnunum. Köyümüz okumayı, şairliği, edebiyatı ve de siyaseti sever. Ekmeğini okumayla çıkaran bir köyümüzdür. Oldukça fazla bilim adamı, şair, edebiyatçı ve siyasetçi yetiştirmiştir. İnşallah böyle mükemmel bir eğitim yerinde okuyacak neslimiz bizleri de sollayacaktır. Bunu içtenlikle arzu ederim. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Köylülerim adına da teşekkürü borç biliyorum. Kaymakamımız sanki bir şantiyenin şefiymiş gibi sürekli yatırım projelerinin başında bu işlerin takipçisi oldu, kendisinden Allah razı olsun. El birliğiyle hayata geçirilen bu hizmetlerde çalışan isimsiz kahramanlar var. Onlara bizzat ayrıca teşekkür ediyorum. İnanın, bugün köyümde en mutlu olduğum gündür. Bu anı bana ve köylüme yaşatan herkese saygı ve selamlarımı sunuyorum" dedi. 

Karyağmaz köyüne yapılan asfalt yol yatırımı için 700,00 YTL. bütçe kullanıldığı belirtildi. Buradaki programın ardından Tepeköy asfalt yol ve çevre düzenlenmesi, İsmailler köyü asfalt yol ve çevre düzenlemesi açılışı, Sakız - Aziziye köyleri arası asfalt yol, Reşadiye- Şenköy -Simav arası stabilize yol açılışları gerçekleştirildi. Asfalt yolların tamamının 1. kat asfalt yol olduğu bildirildi. Açılışlar sırasında büyük coşku ve sevinç yaşayan köylüler, milletvekilleriyle vali ve yerel yöneticilere teşekkür ettiler. Törenler sırasında Vali Hatipoğlu ile birlikte milletvekilleri İsmail Özgün ve Ali Osman Sali'ye üzerinde fotoğraflarının bulunduğu, 'yatık' hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 16:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?