18
Mayıs
2024
Cumartesi
DURSUNBEY - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Dursunbey'den 'teşvik' atağı

Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz önderliğinde bir araya gelen Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’ndeki sivil toplum kuruluşları, hükümetin Teşvik Kanunu kapsamındaki illere 13 şehri daha dahil etmesi üzerine Balıkesir’in de bu kapsama alınması için harekete geçti.

Ortak hazırlanan mektupta, Dursunbey’e komşu ilçelerin bağlı olduğu illerin bu kapsama alınmasıyla haksız rekabetin oluşacağı endişesi dile getirildi. Tedirgin olduklarını belirten Dursunbeyliler, teşvik kapsamının iller değil, ilçeler bazında değerlendirilmesinin daha uygun olacağını savundular.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dusunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, "Ekonomik dengelerin sağlanması amacıyla sosyo-ekonomik gelişmişlik bazında ilçelerde kademeli olarak teşvik uygulanabilir. Girişimcilerin rekabet edemeyeceği bir ortam oluşması halinde, Dursunbey, zaten coğrafi açıdan kırsal ve kör bir cephede bulunması sebebiyle daha da küçülecektir. Bu durum bizi ciddi şekilde endişelendiriyor" dedi.

Dursunbey’de sivil inisiyatifin birlikte kaleme alıp imzaladığı mektubun, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı Ali Babacan ve Sanayi Bakanı Ali Coşkun ile AK Parti Balıkesir milletvekillerine gönderildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 20:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?