24
Mayıs
2024
Cuma
DURSUNBEY - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Dursunbey'i sel aldı!

DURSUNBEY'DE YAĞMUR SULARI SELE DÖNÜŞTÜ

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde meydana gelen sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 20 dakika süren yağmur sebebiyle ilçe merkezinde cadde ve sokaklar sel sularına maruz kaldı.

 

SOKAKLAR VENEDİK GİBİ

Dursunbey ilçe merkezinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış vatandaşları zor durumda bıraktı. Yaklaşık yirmi dakika süren etkili sağanak yağmur caddeleri dere yatağına çevirdi.

Venedik manzaralarının yaşandığı Dursunbey caddeleri ve sokaklarındaki birçok işyerini su bastı. Yüksek kesimlerdeki rögar kapaklarının tıkanması sel sularını çarşı merkezine yöneltti. Çarşıdaki alt yapı yetersizliği sebebiyle işyeri ve evler sel sularına maruz kaldı. Esnaflar dükkanlarının önüne eline geçirdikleri eşya ve malzemelerle set yaparak sel sularının etkisini azaltmaya çalıştı.

Bir esnaf da ekmek dolabını boşaltıp işyerinin önüne yatırarak içeriye suların girmesini engellemeye çalıştı. Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz'ın talimatıyla tüm birimler alarma geçirildi. Belediyenin itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi daha büyük su baskınlarını önledi.

Belediye ekipleri tıkanan mazgal ve rögar kapaklarını kısa sürede temizleyip açarak sele dönüşen yağmur sularının hemen çekilmesini sağladı. Dursunbeyliler ilçede yıllardır böyle şiddetli yağış görülmediğini, sağanak yağmurun aralıksız devam etmesi halinde çok daha vahim sonuçlara yol açabileceğini belirttiler.

DURSUNBEY'DE YAĞMUR SULARI SELE DÖNÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 17:09:04
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 18:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?