22
Mayıs
2024
Çarşamba
DURSUNBEY - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Hükümlülere Hepatit B aşısı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler aşı kontrolünden geçirildi. Hepatit B aşısı, cezaevindeki hükümlülerden başka cezaevi personeline de yapıldı. 

Dursunbey ilçesindeki K1 tipi kapalı cezaevinde bulunan hükümlülere Hepatit B aşısı yapılmasıyla ilgili bilgi veren ilçe sağlık grup başkanlığı yetkilileri, 1998 yılından sonra doğanlara doğduktan sonra yapılan aşılar içinde olan, ancak, 1998 yılından önce doğanlarda ise şüpheli görülen kişilere uygulanan bir aşı olduğunu bildirdi. Bu şüpheli portföyünde cezaevindeki hükümlüler ile cezaevi çalışanlarının da yer aldığı belirtildi. Dursunbey Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Köstekçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hepatit B aşısının bakanlıktan gelen genelge doğrultusunda yapıldığını, günümüzdeki araştırmalara göre Hepatit B virüsünden kaynaklanan ölüm oranlarının yüksek olduğunu hatırlatarak, "Bu sebeple Hepatit B aşısı yapılarak tedbir alınması çok önemli. Aksi halde ülkemiz büyük risk altında kalabilir" dedi. 

Dursunbey Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Köstekçi, aşıların önce cezaevi çalışanlarına, ardından hükümlülere yapıldığını, hükümlülerin en küçük bir sağlık problemi meydana gelmesi halinde derhal hastaneye sevk edilip, gerekli tedavilerinin devlet tarafından yaptırıldığını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 15:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?