18
Mayıs
2024
Cumartesi
DURSUNBEY - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

İmamdan suç duyurusu

Dursunbey'de bir köyde görev yapan imam, köylüler tarafından tehdit edildiğini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Resüller Köyü’nde imamlık yapan Memduh Koyun, namaz için başına giyeceği fesin içinde bir mektup buldu.

Mektupta, "Seni Hamzacık Köyü’nden 4 senede zor gönderdiler. Senin bu köyde ne işin var?" şeklinde ifadeler ile küfürlü sözlerin yazılı olduğunu gören imam, Dursunbey Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcılık, şikayet listesinde adı geçen 30 kişi hakkında soruşturma başlatırken, Dursunbey İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Resüller Köyü’ne giderek, haklarında şikayet bulunanları yakaladı.

Aralarında yaşlı ve kadınların da bulunduğu köylülerden 80 yaşındaki Mustafa K., "Ben beş vakit namazımı kılan biriyim. İmamla bir alıp veremediğim yok. Bu, muhtarın bir oyunu. 80 yıllık hayatımda ilk defa savcı, hakim karşısına çıkacağım. Bugünleri de gördük" diye yakındı.

Savcılığa gruplar halinde getirilen 30 köylü, ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, mektubu kimin yazdığı belirlenmeye çalışılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 15:21:11
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 15:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?