25
Mayıs
2024
Cumartesi
DURSUNBEY - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Madenci ölü bulundu!

(ÖZEL) KAYIP MADENCİNİN CESEDİ BULUNDU

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde kendisinden 3 gündür haber alınamayan maden işçisi ölü olarak bulundu.

Ahmet Çetin (39) isimli 3 çocuk babası maden işçisinin cenazesi Adli Tıp'taki otopsinin ardından köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

BALIK AVINA GİTTİ DÖNMEDİ

Edinilen bilgiye göre, Dursunbey ilçesinde ikamet eden Ahmet Çetin isimli maden işçisi memleketi olan Akyayla köyüne balık avına gitti. Balık avlamaya diye çıktığı evine bir daha dönmeyen maden işçisini çalıştığı ocağın yetkililerinin işe gelmediği için evine telefon açması sonucu kayıp olayı ortaya çıktı.

Ahmet Çetin'in köye hiç gelmediğini ve işe de gitmediğini öğrenen ailesi ve yakınları paniğe kapıldı. Polise yapılan ihbar sonucu harekete geçen güvenlik güçleri durumu savcılığa bildirdi.

Dursunbey Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturma kapsamında yapılan araştırma ve incelemeler sonucu en son balık avlamaya diye evden çıkan şahsı gitmiş olabileceği bölgelerde arayan jandarma ekipleri dün akşam saat 20.00 sıralarında maden işçisinin aracını buldu.

Beyel köyüne yakın derenin kenarına bırakılmış aracın çevresindeki dere kenarında aramalarını yoğunlaştıran ekipler aracın yaklaşık 2 km ilerisinde kayıp madencinin cesedini buldu.

Olay yerinde yapılan incelemede, 3 gün önce gittiği yerde balık avlayan Çetin'in derenin kenarında bulunan taşın üstüne çıkıp serpmeyi fırlatacağı sırada dengesini kaybedip yaklaşık 3 metre derinliğindeki dereye düştüğü tahmin ediliyor. Yüzme bilmediği belirtilen maden işçisi Ahmet Çetin'in attığı serpmeye takılması sonucu suyun içinde kaldığı ve boğularak hayatını kaybettiği bildirildi.

Çetin'in boynuna astığı çanta ile suyun dibinden çıkarılması ve ayaklarında ayakkabı olması suya düşme ihtimalini kuvvetlendirdi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından ceset Dursunbey Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada bekleyen yakınlarının sinir krizi geçirdiği madencinin cenazesi kesin ölüm sebebinin anlaşılması için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bursa'dan Dursunbey'e getirilen Ahmet Çetin isimli evli ve 3 çocuk babası maden işçisinin cenazesi köyde gözyaşları arasında toprağa verildi. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

(ÖZEL) KAYIP MADENCİNİN CESEDİ BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 19:02:03
Güncelleme :22 Ağustos 2010 Pazar 19:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?