28
Mayıs
2024
Salı
DURSUNBEY - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Sağlık grup başkanları Dursunbey'de

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlık Grup Başkanları toplantısının ikincisi Dursunbey'de yapıldı. İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan'ın başkanlığındaki toplantıda, "Domuz Gribi" için tedbirler konuşuldu.

Dursunbey'in ünlü mesire bölgesi Suçıktı'da düzenlenen toplantıya, Kaymakam İbrahim Küçük, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, müdür yardımcıları Mustafa Yılmaz, Murat Karaköse, Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Mustafa Akpınar, AÇSAP Şube Müdürü Nimet Ünal, Sağlık Ocakları Şube Müdürü Fatma Alpay, Çevre Sağlık Şube Müdürü Mustafa Gökçe ve tüm ilçelerin sağlık grup başkanları katıldı. Toplantının başında söz alan Kaymakam İbrahim Küçük, sağlık teşkilatının yöneticilerini ilçede ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan ile görüşen Kaymakam İbrahim Küçük, ilçede yaşanan doktor sıkıntısının bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, çok sayıda ölüm vakasıyla birlikte tüm dünyada tedirginliğe yol açan domuz gribi ile ilgili bir sunum hazırlandığını, gerekli tedbirlerin alınmasıyla ilgili olarak tüm sağlık çalışanlarının büyük özen göstermelerini istedi.

Sadece domuz gribi değil, Kırım Kango Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı, Hantavirüs'ü için de gereken özenin gösterilmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Çalışkan, "Domuz gribinden ölenlerin sayısı her gün artmaktadır. Tıp dünyası domuz gribine karşı gereken çalışmaları yapmakta. Ancak, erken teşhis tüm hastalıklarda her zaman hayat kurtarmıştır. Sadece gribal şikayetlerle değil, her türlü sağlık konusunda hastanelerimize ve sağlık ocaklarına gelen hastalar şikayetleri iyice anlaşılacak şekilde dinlenmeli. Erken teşhis edilen tüm hastalıklarla başa çıkmak daha kolaydır, tedavi edilebilmektedir. Bu nedenle dünyada konuşulan ve ölümlerle sonuçlanan domuz gribi, normal griple aynı benzer belirtiler gösterdiği için daha dikkat edilmelidir" dedi.

Sunumların ardından ilçelerin sorunları görüşüldü. Toplantı sonunda Suçıktı mesire yerini gezen doktorlar ilçenin doğal güzelliğine hayran kaldıklarını, fırsat buldukça Dursunbey'e geleceklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 15:12:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?