22
Mayıs
2024
Çarşamba
DURSUNBEY - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Tarihi eser kaçakçıları yakalandı

Balıkesir'de polisin gerçekleştirdiği bir operasyonda, tarihi eser kaçakçılığı ve izinsiz kazı yaptıkları ileri sürülen 2 kişi yakalandı.

Adli makamlara sevk edilen şahıslar tutuklandı.
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Dursunbey ilçesindeki köylerde kaçak kazı yapan 2 kişiyi tespit etti.

Kaçak kazıdan elde ettikleri tarihi eser değeri taşıyan buluntuları Balıkesir'e götüren şahıslar, daha önceden tedbir alan Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şubesi ekiplerince yakalandı.

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda, Bizans ve Roma dönemlerine ait olduğu belirtilen 47 adet bronz sikke, 2 adet bronz yüzük, 1 adet bronz kurşun ağırlık ele geçirildiği öğrenildi. "Tarihi eser nitelikli malzeme bulundurmak ve izinsiz kazı yapmak" suçundan adli mercilere teslim edilen A.Ç. ve H.T. isimli şahısların tutuklanarak Balıkesir Cezaevi'ne gönderildiği bildirildi.


Bu arada, ele geçirilen tarihi eser niteliğindeki sikke, yüzük ve kurşun ağırlığın Balıkesir Kuva-i Milliye Müzesi'ne teslim edildiği ifade edildi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 03:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?