19
Mayıs
2024
Pazar
DURSUNBEY - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Yanan orman yeşeriyor

Dursunbey İlçesi’nde geçen ağustos ayında meydana gelen orman yangınının yaraları sarılmaya başladı.

Orman İşletmesi, 600 hektarlık alanın yandığı Alaçam Dağları’na şu ana kadar 150 bin fidan dikti. Bu sayının önümüzdeki günlerde 220 bine ulaşacağı bildirildi.

Alaçam Orman İşletme Müdürü Mehmet Aslan, "Yanan alanı yeniden yeşertip yeni orman oluşturacağız. Yanan alanın 434 hektarı makilik, geriye kalanı da kızılçam ormanıydı. Tamamen yok oldu. Bu alanın büyük bir kısımını ağaçlandırıyoruz. Bugüne kadar sedir ve kızılçam olmak üzere 150 bin ağaç dikildi. Önümüzdeki günlerde ise 68 bin ağaç daha dikilecek" dedi. Ormanın kısa zamanda oluşmadığını belirten Aslan, "Ormanlarımıza önem vermeli, dikatsizce davrananları vatandaş olarak uyarmalıyız. Şu anda yangının yok ettiği alanları yeşertmek ve kayalık olan bu bölgeyi ağaçlık hale getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Hatırlanacağı gibi, bölgede büyük faciaya sebep olan söz konusu orman yangınında Kepsut’un Sarıfakılar Köyü ile bazı yerleşim yerleri ateş altında kalmış, Sarıfakılar’da bir çift yanarak hayatını kaybetmiş, çok sayıda vatandaş da evsiz kalmıştı.

Balıkesir-iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 13:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?