18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Altınoluk Belediyesi'ne 2. silahlı saldırı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Belediyesi'ne önceki akşam gece yarısı 2 kez yapılan silahlı saldırıya karşı yapılan eylem yürüyüşüne, izinsiz olduğu gerekçesiyle jandarma engel oldu.

İsmet İnönü Bulvarı'nda toplanarak Atatürk Caddesi'nden meydana kadar yürüyen kalabalık belediyeye 2. kez yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Altınoluk Belediyesi dışında yapılan silahlı saldırıda kurşunlardan ikisinin Altınoluk Belediyesi tabelasına birinin de kapı camına isabet edip fen işleri amirliğinin kapısını deldiği öğrenildi. Son günlerde Altınoluk Belediyesi'ne yönelik yapılan saldırılara öfkelenen halk, Türk Bayrağı eşliğinde yürüyerek çetelere hesap sorulmasını ve engel olunmasını istedi. Beldede bulunan sivil toplum örgütlerin, mahalle muhtarlarının desteklediği ve yaklaşık 800 kişinin yürüdüğü tepki yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda kaymakamlıktan izin alınmadığı gerekçesiyle Edremit İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Ayhan Vural tarafından engellendi. Ayhan, 24 saat öncesinden yürüyüş izninin alınması gerektiği, alınmadığı için yasal olmayan bir yürüyüş olması nedeniyle yürüyüşe devam edilemeyeceğini dile getirerek, kalabalıktan dağılmalarını istedi.

Altınoluk Belde Başkanı Mahmut Öztürk, Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamada, son zamanlarda beldede meydana gelen olayların halkın sabrını taşırdığını ve menfaat çetelerine olan öfkelerin arttığını söyleyerek, "Görevini yapmaya çalışan Belediye Başkanı'mız ve çalışanlarının can güvenliklerine yönelik bu saldırılar, menfaatlerinin önü kesilen, yasa dışı istemleri reddedilen menfaat çetelerinin işidir. Herkes şunu bilmelidir ki Altınoluk halkı bu saldırıları kendilerine yapılmış olarak görmektedir. Çünkü belediyemize yapılan her saldırı Altınoluk halkının huzuruna sıkılmış sayılmaktadır. Bu çetelere karşı örgütlü halk cephesi demokratik haklarını kullanarak gerekli cevabı verecektir" dedi. Türk adaletine ve kolluk kuvvetlerine güvençlerinin tam olduğunu da kaydeden Öztürk, faillerin bulunarak cezalarının verileceğine inandıklarını ifade etti.
Cumhuriyet Meydanı'nda dağılan halk, daha sonra belediyeye binasına giderek, Belediye Başkan Vekili İsmail Hakkı Korkmaz'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Belediye Başkanı İsmail Aynur'un Ankara'da yapılan bir konferansa katılması nedeniyle geçmiş olsun dileklerini kabul eden Korkmaz, yapılan saldırının halka yapıldığını belirterek, suçluların bulunması için aradıklarını söyledi. Bu arada belediye yaklaşık 3 ay önce yapılan silahlı saldırının ardından 14 bölgeye güvenlik kamerası yerleştirirken, yapılan son saldırının güvenlik kamerası dışında kalan bölgeden yapıldığı öğrenildi. Güvenlik kameralardaki görüntülerin jandarma tarafından incelenmek üzere alındığı belirtildi. Partili Belediye Başkanı İsmail Aynur'a destek olmak için yürüyüşe katılan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, her belediyenin bu tür durumlarla karşı karşıya kaldığını belirterek yapılan saldırıyı kınadı.
Altınoluk'ta daha önce de limanda su pompasının parçalanması, zabıta bürosunun tehdit edilmesi, garajda görevli zabıtaya saldırılması ve Altınoluk Belediyesi'ne silahlı saldırı düzenlenmişti. Yürüyüşe CHP İl Başkanı Münir Balkanlı, İl yönetim kurulu üyeleri, İlçe ve belde yönetim kurulu üyeleri, CHPli belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 21:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?