27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Uluslararası uçuş etütleri yapılıor

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Körfez Havaalanı'nın uluslararası trafiğe açılması için çalışmalar başladı. Çalışmaların 15 gün içerisinde bitirilmesi hedeflenirken, havaalanı pistinin kamulaştırma çalışmalarının ise Haziran ayında bitirilerek inşaatına başlanması planlanıyor.
Edremit Körfez Havaalanı'nda DHL Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2 mühendis, 1 mimar ve 2 etüt teknisyeninden oluşan 5 kişilik ekip, havaalanını konvansiyonel boyutlara getirmek için etüt yapacak. Havaalanı pisti 2080x30 metreden 3000x45 metreye çıkarılacak. Ayrıca apron yıkılarak büyütülüp, uluslararası havaalanı için ihtiyaç duyulan standartlara getirilecek.
2008 yılında çalışmaların bitirilmesinin hedeflendiğini açıklayan Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Ulaştırma Bakanlığı bütçesinden 25 milyon dolar ayrıldığını belirterek, "Havaalanımızı 2006 yılı programına aldırdık. 2008 yılında uluslararası ulaşıma açılmasını hedefliyoruz. Havaalanı için 25 milyon dolar ödenekten 2.5 trilyonu 2006 yılı için kullanıma açılmıştır. Edremit Körfezi'nin Akdeniz'e rakip olması için havaalanı önemli bir adım olacak" diye konuştu.
Havaalanı, uluslararası trafiğe açıldığında sınır kapısı olacak. Dünyanın her yerinden direk iniş ve kalkışların yapılabileceği, ayrıca gümrük polisinin ve Polnet'in de bulunacağı açıklandı.
.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 02:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?