18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Kardeş belediye Petra'dan Akçay'a ziyaret

Türk-Yunan sınır ötesi işbirliği kapsamında Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay Beldesi ile kardeş belediye olan Midilli'ye bağlı Petra Belediyesi arasında, ortak projeler için protokol imzaladı.

Sınır ötesi işbirliği Intereg IIIA projesi kapsamında kardeş belediye olarak çalışmalara başlayan Akçay ile Petra belediyeleri, Avrupa Birliği fonundan destek almak için birlikte kolları sıvadı. İki belediye arasında yapılan protokol ile liman ve zeytin kara suyunun arıtılması için ortak proje hazırlanacağı vurgulandı. Akçay Belediyesi'ni ziyaret eden Petra Belediye Başkanı ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Stylıanos Pavlis, hazırlanacak olan ortak projelere Avrupa Birliği fonundan yararlanmak için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Petra Belediye Meclis Üyesi Başkanı Papoutsanis Pauposu, Avrupa Birliği Programları İzleyicisi ve Temsilcisi Ploukos Nikolaos'un da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Pavlis, Akçay-Petra limanları ve kara su için biyolojik arıtma tesisi olarak iki ortak proje hazırlanarak, Avrupa Birliği fonuna sunulacağını dile getirdi. Pavlis, hazırlanan projelerin iki ülke arasında uygulanan İntereg III A programına alınması için sıkı çalışma yapmak gerektiğini ifade etti.
Pavlis, "Birçok belediye projeler sunuyor. Destek alınması için çok çalışmak gerek. Bedava bir şey yok. Biz gereken mücadeleyi vereceğiz" dedi.
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu da, ortak projelerin hayata geçmesi halinde iki bölge için de önemli gelişmeler yaşanacağını vurgulayarak, her türlü çalışmaya hazır olduklarını söyledi. İnceoğlu, iskele genişletme çalışmaları hakkında da konuklarına bilgi vererek, Şubat-Mart ayında ihaleye çıkacak olan iskelenin Haziran ayında yapılmasına başlanacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 07:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?