7
Mayıs
2024
Salı
EDREMİT - BALIKESİR

Karagözoğlu Kültür Sarayı Yaptırma Derneği

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, 1955 yılında Ali Rıza Karagözoğlu tarafından yaptırılan okula torunları 11 milyar lira bağışta bulundu.

Hayırsever ailenin fertleri tarafından kurulan Karagözoğlu Kültür Sarayı Yaptırma Derneği’nde biriken 11 milyar 175 milyon lira, Karagözoğlu İlköğretim Okulu’nun teknolojik açığının kapatılması ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi amacı ile Okul Aile Birliği’ne bağışlandı. Bağış teslim törenine Karagözoğlu ailesinden Ülker Erke, Atıf Erke, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Ülker Erke, "Kurduğumuz dernek ile Edremit’e kültür sarayı yapmayı planlamıştık, ancak okulun ihtiyaçlarının öncelik kazandığını görünce, derneği feshederek, burada biriken parayı dedemiz Ali Rıza Karagözoğlu’nun ismini taşıyan okula bağışlamaya karar verdik" diyerek, bağış çekini Okul Müdürü Ferit Gezgin ve Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Öztürk’e teslim etti.

Daha sonra okulu gezen Erke, çocukluğunu hatırlayarak göz yaşlarına hakim olamadı. Söz konusu parayla, okula fen laboratuarı kurulacağı ve konferans salonu yaptırılacağı bildirildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar